• Arkisin ma-pe klo 9-15
  • 050 543 0995
  • toimisto[ät]joenisannointikeidas.fi
Tilaa syöte syöte Kiinteistölehti
Syötteen kokonainen osoite. 20 min 21 s sitten

Hyvän pyöräpysäköinnin elementtejä

Ke, 12/18/2019 - 15:39

Hyvä pyöräpysäköinti ehkäisee pyörien varkauksia, on riittävän tilava ja helposti saavutettava. Alempana olevassa kuvassa on esitetty erilaisia pyöräpysäköinnin ratkaisuja, joista voi valita omaan taloyhtiöön sopivimmat.

Pyöräpysäköinnin elementtejä (klikkaa tai mobiililaitteilla kosketa palloja saadaksesi lisätietoa).

1.
Pyöräpysäköintitilan tulee olla riittävän tilava ja helposti saavutettava. Uusissa suunnittelukohteissa käytetään pyöräpysäköinnin mitoituksena esimerkiksi yhtä pysäköintipaikkaa 30 kerrosneliömetriä kohden (1 pp/30 km2). Tämäkin koetaan usein riittämättömäksi ja hyvä lähtökohta olisi, että jokaista asukasta kohden olisi ainakin yksi pyöräpysäköintipaikka.2.
Erikoispyörille (esim. kuormapyörät) ja pyörien peräkärryille on hyvä rajata oma tila esimerkiksi lattiamaalauksin. Maalauksin osoitetut pyörien paikat voi olla toimiva ratkaisu myös jalalla varustetuille pyörille.3.
Seinäkoukuissa voi säilyttää pyöriä, joilla ajetaan harvoin tai jotka ovat kausisäilytyksessä. Koukut soveltuvat hyvin esimerkiksi lastenpyörille.4.
Kaksikerrospyöräteline on tilatehokas ratkaisu. Teline pitää pyörät hyvin pystyssä.5.
Ulkona oleva pyöräkatos sopii erityisesti pyörien lyhytaikaiseen säilytykseen. Sääsuojauksen vuoksi katos kannattaa olla kolmiseinäinen.6.
Runkolukittavat pyörätelineet ovat varkauksien eston ja pyörien pystyssä pysymisen kannalta toimiva ratkaisu. Ne soveltuvat myös useille erikoispyörille.7.
Pyörien huollolle on hyvä varata oma tila, jossa on vesipiste.

Artikkeli Hyvän pyöräpysäköinnin elementtejä julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.