• Arkisin ma-pe klo 9-15
 • 050 543 0995
 • toimisto[ät]joenisannointikeidas.fi
Tilaa syöte syöte Isännöintiliitto
Hyvä isännöinti kannattaa
Syötteen kokonainen osoite. 29 min 13 s sitten

Asumisen tietosuojatulkinnat julki

Ke, 08/14/2019 - 12:57

Saako rappukäytävän nimitaulussa pitää esillä asukkaiden sukunimiä? Tähän ja moneen muuhun taloyhtiön tietosuojaa koskevaan kysymykseen löytyy nyt viranomaisen linjaus. Tietosuojavaltuutettu julkaisi vihdoin lupaamansa ohjeistuksen henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä.

– Ohjeistus noudattaa iloksemme Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton aiemmin, jo talvella 2018, luomia gdpr-tulkintoja, sanoo lakiasiantuntija Jaana Sallmén.

Ohjeistus noudattaa iloksemme Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton aiemmin, jo talvella 2018, luomia gdpr-tulkintoja, sanoo lakiasiantuntija Jaana Sallmén.

Ohjeistukseen on koottu vastauksia tyypillisimpiin taloyhtiön tietosuojaa koskeviin kysymyksiin. Tietosuojavaltuutettu kertoo sivullaan esimerkiksi, mitä taloyhtiön pitää huomioida, jos yhtiöön on asennettu tallentava valvontakamera. Ohjeessa vastataan myös kysymykseen siitä, saako rappukäytävässä pitää asukkaiden sukunimet sisältävää nimitaulua. Aihe nousi esiin mediassa keväällä 2018, kun Helsingin Sanomat julkaisi jutun otsikolla “Isännöintitoimistot ovat keksineet keinon hyödyntää uutta tietosuoja-asetusta: taloyhtiöiltä pyydetään maksua henkilötietojen ylläpidosta”.

– Läpimenneet tulkinnat ovat hyvä esimerkki Isännöintiliiton tekemästä aktiivisesta vaikuttamistyöstä, sanoo Sallmén.

Tutustu ohjeistukseen henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä tietosuoja.fi:ssä.

 

Uutishuoneeseen

 

Artikkeli Asumisen tietosuojatulkinnat julki julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Asumisen taidot monella hukassa – voi aiheuttaa jopa vaaratilanteita

Ti, 07/23/2019 - 15:02

Jotta taloyhtiöasuminen on mukavaa, sujuvaa ja turvallista, tarvitsevat asukkaat asumisen taitoja. Uusavuttomuus voi johtaa pieniin harmeihin, riitoihin, rahanmenoon tai jopa vakaviin vaaratilanteisiin.

Isännöitsijöille uusavuttomuus on tuttua. He ovat neuvoneet mm. sähkösopimuksen tekemisessä, kun vasta taloon muuttanut asukas on soittanut ja ihmetellyt, mikseivät sähköt toimi uudessa kodissa. Myös taloyhtiön toiminnasta on kerrottu, kun osakas on soittanut ja ihmetellyt saamaansa vastikelaskua. Miksi täytyy maksaa, kun omistaa asunnon?

Tapaukset kertovat siitä, että taloyhtiössä asumisen arkiasiat ovat osalle varsin vieraita. Eikä uusavuttomuus ole vain nuorten vaiva, vaikka näin usein ajatellaankin. Yhtä lailla taloyhtiön arki voi olla vieras ensiasunnon ostajille, ikäihmisille ja heille, jotka muuttavat osakehuoneistoon omakotitalosta. Maahanmuuttajillekin suomalaisten taloyhtiöiden pelisäännöt ovat luonnollisesti haasteellisia.

Arkisilla virheillä, asunnon huoltotöiden laiminlyönnillä tai muilla erheillä asukas voi pahimmillaan saada aikaan esimerkiksi vesivahingon tai tulipalon. Taloyhtiöissä kannattaakin panostaa monikieliseen viestintään sekä selkeisiin ohjeisiin myös perusasioissa.

Taloyhtiössä asuvalla pitää aina olla kotivakuutus. Se korvaa omaa omaisuutta onnettomuuden sattuessa, mutta mikä tärkeämpää, vakuutus korvaa myös naapureille aiheutuneita menetyksiä. Ilman kotivakuutusta maksettavaksi voi tulla suurikin lasku.

Näin vältät vahingot
 • Tutustu asuntoon ja sen laitteisiin. Ota selvää, miten esimerkiksi ilmanvaihtoa tai kylmälaitteita tulee huoltaa ja hoitaa.
 • Hanki palovaroitin ja testaa sen toiminta säännöllisesti. Muista vaihtaa paristot.
 • Ota laaja kotivakuutus, joka kattaa mahdolliset vahingot.
 • Tutustu taloyhtiön järjestyssääntöihin ja noudata esimerkiksi hiljaisuutta, yhteisten tilojen sääntöjä sekä yhteisten välineiden, kuten pyykinpesukoneiden, käyttöohjeita.
 • Muista, ettet asu talossa yksin. Jos pidät juhlat tai remontoit, ilmoita siitä naapureille esimerkiksi rappukäytävän ilmoitustaululla, jotta he voivat varautua tilapäiseen meluun.
 • Jos et tiedä tai osaa jotain, kysy apua. Tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Lue koko juttu Kotitalo-lehdestä.

Uutishuoneeseen

Artikkeli Asumisen taidot monella hukassa – voi aiheuttaa jopa vaaratilanteita julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Latauspisteavustusrahaa on vielä, hakuohje päivitetty

Ma, 07/01/2019 - 09:44

Keväällä kiertäneet huhut sähköautojen latausinfra-avustusten määrärahan loppumisesta eivät pidä paikkaansa. Avustuksia myöntävästä ARAsta kerrotaan, että avustusrahaa on vielä runsaasti vuodelle 2019 ja sitä kannattaa hakea.

ARA myös päivitti latausinfra-avustuksen hakuohjeen. Päivityksessä on selkeytetty hakemuksen liitteiden ohjeistusta kaikkien erilaisten erilaisten hakijoiden osalta sekä tietoa latauslaitevalmiuden riittävyydestä. Ohjeeseen on myös lisätty tietoa osakashallinnassa olevien paikkojen oikeutuksesta avustukseen latauslaitteiden osalta.

Ohjeet avustuksen hakemiseen ARAn verkkosivuilla

Uutishuoneeseen

 

Artikkeli Latauspisteavustusrahaa on vielä, hakuohje päivitetty julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Yhä useampi lemmikki asuu taloyhtiössä

Ma, 06/24/2019 - 09:00

Lemmikkien yleistyessä yhä useampi niistä asuu myös taloyhtiössä. Omistajalla on vastuu lemmikkien tekosista. Kotitalo kokosi tietopaketin lemmikeistä taloyhtiöissä.

− Lemmikit ovat osa tavanomaista, normaalia asumista ja hyväksyttävää toimintaa taloyhtiössä siinä missä lasten hankkiminenkin. Esimerkiksi lemmikeistä lähtevää elämän ääntä on siedettävä, kun se pysyy normaalin rajoissa, Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén sanoo.

Naapurilta ei siis voi kieltää lemmikkien pitoa sen ärsyttävyyden perusteella. Vuokranantaja voi kuitenkin halutessaan kieltää lemmikit vuokralaiseltaan.

Lemmikinomistajalla on vastuu

Lemmikin mukana tulee myös vastuu siitä ja sen tekemisistä. Jos lemmikki aiheuttaa vahinkoja tai häiriöitä, omistaja korvaa vahingot.

Lemmikin aiheuttamasta häiriöstä kannattaa keskustella avoimesti. Omistaja ei välttämättä tiedä esimerkiksi koiran haukkuvan yksinollessaan.

Yleensä yhdessä keskustellen päästään pitkälle, ja lemmikit ovat naapurustossa mukava juttu. Jos asiasta kuitenkin syntyy isompaa riitaa, ei esimerkiksi isännöinti ei ole oikea taho selvittämään asiaa. Riitojen selvittäminen on naapuruussovittelun ja rikostapauksissa puolestaan poliisin tai lopulta tuomioistuimen tehtävä.

Saako kissa tai koira olla irti?
 • Suomen järjestyslaki rajoittaa kissan liikkumista vain vähän. Kissaa ei kuitenkaan saa päästää kytkemättömänä lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle.
 • Metsästyslain mukaan kotikissan henki on suojattu koko maassa.
 • Koirat eivät saa liikkua vapaana taajamassa. Poikkeuksena ovat virantoimituksessa olevat koirat ja opaskoirat.
 • Koiraa voidaan pitää vapaana suljetulla pihalla, koirien harjoittelupaikassa ja aidatussa koirapuistossa, mutta tällöinkin koiran pitää olla haltijansa valvonnassa.
 • Hyvä käytäntö on, että taloyhtiön piha-alueella sekä kissat että koirat pidetään kiinni.

Lue koko juttu Kotitalo-lehdestä: Lemmikin kuuluvat taloyhtiöön, mutta mitä jos ne ärsyttävät?

 

Uutishuoneeseen

Artikkeli Yhä useampi lemmikki asuu taloyhtiössä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Vinkit sujuvaan taloyhtiöjuhannukseen

Ma, 06/17/2019 - 14:24

Suomalaiset viettävät juhannusta perinteisesti kesämökeillään, mutta moni viettää myös viihtyisää kaupunkijuhannusta. Juhannusjuhlan voi järjestää vaikka kotona. Jotta juhannuksen vietto ei aiheuta häiriötä taloyhtiössä, kannattaa kuitenkin muistaa muutama asia.

Turvallisuussyistä kokkoa ei pidä polttaa taloyhtiön pihalla. Turvallisesti palaakseen kokko vaatii tarpeeksi laajan alueen eli sen täytyy olla kaukana esimerkiksi rakennuksista ja pihan istutuksista. Lisäksi palava kokko vaatii valvontaa pitkälle yöhön. Helpompaa ja turvallisempaa onkin mennä katsomaan yleistä juhannuskokkoa.

Juhannussaunassa täytyy noudattaa saunan sääntöjä sekä huomioida muut kylpijät. Liian vahvoja löylytuoksuja kannattaa yhteisessä saunassa välttää. Jos saunassa saa vastoa ja vihtoa, täytyy sen jälkeen kerätä lehdet pois lauteilta ja lattialta. Näin kukaan ei liukastu nihiin eivätkä ne aiheuta haittaa allergikoille.

Mikäli taloyhtiössä ei ole yhteisiä juhannuksen grillijuhlia, voi omalla parvekkeella grillata. Turvallisinta grillaaminen on sähkö- tai kaasugrillillä. Avotulta ei saa tehdä. Ystäviäkin voi kutsua mukaan, kunhan noudattaa taloyhtiön hiljaisuussääntöjä ja antaa naapureille yörauhan.

Lomalle lähtijän muistilista

Jos juhannusta viettää mökillä, kannattaa muistaa samat asiat kuin lomalaisenkin.

 • Sulje parvekkeen ovi ja pienetkin tuuletusikkunat.
 • Laita ovi takalukkoon.
 • Irrota sähkölaitteet pistokkeista.
 • Varmista, että pesukoneiden hanat ovat kiinni.
 • Jos lomaosoitteessa viihtyy pidempään, kannattaa posti kääntää sinne.

Lue lisää Kotitalosta.

Uutishuoneeseen

Artikkeli Vinkit sujuvaan taloyhtiöjuhannukseen julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Näin naapurisopu säilyy remontinkin aikana

Pe, 06/14/2019 - 11:42

Joskus tekee mieli kohentaa oman asunnon ilmettä remontoimalla. Kun remontti-ilmoitus on tehty ja lupa saatu, ei työhön kannata ryhtyä suin päin: ensin kannattaa tiedottaa asiasta myös naapureille.

Osakkaan valmistautuessa huoneistonsa remontointiin täytyy aivan ensiksi tehdä asunto-osakeyhtiölain edellyttämä remontti- eli muutostyöilmoitus. Tällä varmistetaan, että taloyhtiö saa tiedon siitä, mitä asunnossa remontoidaan ja että remontti tehdään hyvän rakennustavan mukaisesti.

Kun remontti-ilmoitus on käsitelty ja osakas saa luvan aloittaa remontin, kannattaa huoneiston remontista kertoa naapureille. Remontista syntyy väistämättä meluhaittaa, mutta avoin viestiminen vähentää närää.

Viesti huoneiston remontista näin:
 • Kerro remonttisuunnitelmista ja arvioidusta kestosta naapureille.
 • Lappu rappukäytävät ilmoitustaululla on perinteinen, mutta toimiva tapa.
 • Lapun voi sujauttaa myös lähimpien naapureiden postiluukusta. Näin he tietävät varautua esimerkiksi porauksen tai piikkauksen ääniin.
 • Jos taloyhtiössä on oma Whatsapp- tai Facebok-ryhmä, kannattaa remontista kertoa myös siellä.

Melua aiheuttavaa remonttia ei saa lähtökohtaisesti tehdä asunnoissa pyhäpäivisin eikä öisin. Remonttien tekeminen on kuitenkin normaalia taloyhtiöelämää, eikä sitä voi mahdollisista häiriöistä huolimatta tietenkään kieltää.

Lue lisää: 

Osakas, näin ilmoitat remontista oikein

Kotitalo: Jos alat remontoida, muista kertoa siitä taloyhtiössä

Kotitalo: Naapurin remontti lähensi meitä

 

Uutishuoneeseen

Artikkeli Näin naapurisopu säilyy remontinkin aikana julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöintiliitto: Taloyhtiöt tarvitsevat tarpeisiinsa sopivaa isännöintiä

To, 06/06/2019 - 08:00

Taloyhtiöiden hallitukset kokevat isännöinnin hankkimisen hankalaksi. Taloyhtiö ei ole usein pohtinut tarpeitaan ja isännöintipalveluiden vertailu koetaan vaikeaksi. Hankalaksi koetaan myös tarjouspyynnön laatiminen. Tämä kävi ilmi Isännöintiliiton tekemässä käyttäjätutkimuksessa taloyhtiön hallitusten puheenjohtajille.

– Liian usein taloyhtiössä hankitaan isännöintiä ilman kunnollista tietoa siitä, mitä ollaan ostamassa. Aina täytyy miettiä, mitä tarpeita juuri omalla yhtiöllä on ja miltä tulevaisuus näyttää: onko esimerkiksi suuria korjaushankkeita näköpiirissä, vt. yksikön johtaja Marianne Falck-Hvilstafeldt Isännöintiliitosta sanoo.

Taloyhtiöiden hallituksissa tehdään vastuullista työtä, sillä hallitukset pitävät huolta Suomen asuntovarallisuudesta. On taloyhtiön etu, että hallitus hankkii avukseen oikeanlaista isännöintiä.

Hyvä tarjouspyyntö on kattava

Hallituksen kannattaa panostaa isännöinnin hankkimiseen, jotta yhteistyö on alusta saakka pitkäjänteistä ja sujuvaa. Suosituksia voi kysyä naapureilta ja puskaradion kautta tai vertailla yrityksiä Isännöintiliiton Hae isännöintiä -palvelussa, joka auttaa myös tarjouspyynnön laatimisessa.

– Käyttäjätutkimuksemme perusteella tarjouspyynnön laatiminen on hallitusten mielestä vaikeaa. Kun tarjouspyyntö on tarpeeksi kattava ja tarkka, myös saadut tarjoukset vastaavat paremmin tarpeita ja ovat sisällöltään tarkempia. Tällöin hallituksen on helpompi vertailla niitä, Falck-Hvilstafeldt sanoo.

Tarjouspyyntöön kannattaa liittää yhtiöjärjestys, tilinpäätös liitteineen, isännöitsijäntodistus, kunnossapitotarveselvitys, sekä tietysti muut toiveet isännöinnille. Näitä voivat olla vaikkapa taloyhtiön kotisivut, valmius sähköisiin kokouksiin tai tekniset asiantuntijapalvelut.

Sopimusvaiheessa hallituksen täytyy varmistaa, että sillä ja yrityksellä on samanlainen käsitys isännöintipalvelun sisällöstä. Asiat sovitaan aina mahdollisimman tarkasti ja selkeästi kirjallisella sopimuksella.

– Kun isännöinnin valinta on tehty taloyhtiössä huolellisesti ja valitun yrityksen kanssa on käyty läpi odotukset ja tarpeet palvelulle ja sopimukseen on kirjattu mitä isännöintipalvelu kattaa, on valettu hyvä pohja luottamukselliselle, pitkäaikaiselle ja avoimelle yhteistyölle.

Lue lisää Kotitalosta: Oletko ostamassa isännöintiä? Pidä ainakin nämä mielessä

Lisätietoja:

Marianne Falck-Hvilstafeldt
vt. yksikön johtaja
p. 0400 608 920
marianne@isannointiliitto.fi

Artikkeli Isännöintiliitto: Taloyhtiöt tarvitsevat tarpeisiinsa sopivaa isännöintiä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöintiliitto: hallitusohjelma lisää isännöintipalvelujen tarvetta taloyhtiöissä

Ma, 06/03/2019 - 17:18

Antti Rinteen hallituksen hallitusohjelmassa on huomioitu laajasti asuntopolitiikka ja haettu ratkaisuja myös isännöinnissä tunnistettuihin asumisen haasteisiin. Näitä ovat muun muassa kaupungistuminen ja erityisesti haja-asutusalueilla rapistuvan ja arvoaan menettävän asuntokannan peruskorjaukset. Hallitusohjelma sisältää myös energia- ja ympäristöratkaisujen tukemisen.

”Selvitetään, millä edellytyksillä valtion takaamia perusparannuslainoja olisi mahdollista myöntää sellaisille asunto-osakeyhtiöille, jotka sijaitsevat esimerkiksi väestöltään vähenevillä alueilla ja joiden on muuten vaikea saada pankkilainoitusta kiinteistöjen peruskorjauksiin”, hallitusohjelmassa linjataan.

Rakennusten laatuun, energiatehokkuuteen ja esimerkiksi sisäilmaongelmiin on ohjelmassa haettu ratkaisuja. Näiden edistämiseksi hallitusohjelmassa luvataan erilaisia tukia, kuten erityisesti taloyhtiöille suunnattu energia-avustusjärjestelmä, jolla tuetaan energiatehokkuuden parantamiseen sekä älykkääseen ja joustavaan energiankulutukseen tähtääviä toimenpiteitä. Lisäksi hallitus aikoo selvittää energiaremonttien suunnittelukustannusten ottamista kotitalousvähennyksen piiriin taloyhtiöiden osakkaille.

Sähköautojen latauspisteiden rakentamistukea jatketaan ja korotetaan. Hallitus aikoo edistää sähköautoilua myös asettamalla vähimmäismäärät sähköautojen latausinfrastruktuurin rakentamiselle kiinteistöissä laajamittaisten remonttien yhteydessä ja poistamalla sen rakentamisen hallinnollisia esteitä erityisesti taloyhtiöissä.

Lisäksi ilahduttavaa on, että panostuksia on hallitusohjelman perusteella tulossa sähköisen osakehuoneistorekisterin (huonteistotietojärjestelmä) jatkokehittämiseen. Hallitus aikoo selvittää kiinteistön korjausvelka-arvion ottamista osaksi isännöitsijäntodistusta asunnonostajan kuluttajansuojan parantamiseksi.

– Hallitusohjelman tavoitteiden saavuttaminen taloyhtiöissä lisää tarvetta isännöintipalveluille. Taloyhtiön uudistukset ovat aina isoja hankkeita ja ne vaativat huolellista valmistelua sekä osaavaa johtamista. Kasvavat vaatimukset esimerkiksi rakennusten energiatehokkuudelle on huomioitava aikaisempaa tarkemmin tulevissa korjaushankkeissa, arvioi Isännöintiliiton vt. yksikön johtaja Marianne Falck-Hvilstafeldt.

Neuvottelutulos hallitusohjelmasta: Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta

Uutishuoneeseen

 

Artikkeli Isännöintiliitto: hallitusohjelma lisää isännöintipalvelujen tarvetta taloyhtiöissä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Kurkistus osakehuoneistorekisteriin

Ke, 05/29/2019 - 09:00

Toukokuun 2019 piti olla yksi osakehuoneistorekisterin virstanpylväistä. Mitä kuuluu osakehuoneistorekisterille nyt?

Ensimmäiset taloyhtiöt ovat siirtäneet tietonsa osakehuoneistorekisteriin eli viralliselta nimeltään huoneistotietojärjestelmään. Maanmittauslaitos kehottaa kuitenkin viivyttelemään tietojen siirron kanssa, sillä sähköinen siirtopalvelu avautuu vasta syksyllä ja tietojen siirto isännöintijärjestelmästä huoneistotietojärjestelmään onnistunee vasta vuoden 2020 aikana. Kerroimme viivästyksistä aiemmin täällä.

Huoneistotietojärjestelmä lukuina*
 • Huoneistotietojärjestelmään on siirtynyt noin 400 yhtiötä
 • Asiakaspalvelussa on vastattu yli 400 asiakaskysymykseen
 • Omistuksen rekisteröintejä on ratkaistu 179 ja panttauksen rekisteröintejä 239
 • Rajoitusmerkintöjä on kirjattu 620 huoneistolle
 • Huoneistotietojärjestelmän tulosteita on luovutettu noin 50

*Tilanne 16.5. Lähde: Maanmittauslaitos

– Odotteluaikana isännöintiyritysten kannattanee valmistautua tietojen siirtoon esimerkiksi miettimällä prosessit ja resurssit kuntoon. Hyvä tapa aloittaa, on tutustua Mapin jäsenohjeeseen aiheesta, kommentoi Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén.

Maanmittauslaitoksen Digipäivä järjestettiin toukokuun alussa Helsingissä. Digipäivässä kuultiin huoneistotietojärjestelmän nykytilanteesta sekä saatiin tietoa siitä, miten huoneistotietojärjestelmän lainsäädäntö kehittyy ja millaisia uusia tietoja huoneistotietojärjestelmään halutaan? Kaikki Digipäivän materiaalit sekä esitysten videotallenteet ovat nähtävissä Maanmittauslaitoksen sivuilla.

 

Artikkeli Kurkistus osakehuoneistorekisteriin julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöintiliiton uusi toimitusjohtaja uskoo yhteistyön voimaan

Ma, 05/27/2019 - 12:45

Isännöintiliiton uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja, OTM Mia Koro-Kanerva. Hän aloittaa tehtävässään 2.9.2019.

Koro-Kanerva tulee Isännöintiliittoon Suomen Vuokranantajat ry:stä, jossa hän on toiminut pitkään toiminnanjohtajana kehittäen järjestöstä valtakunnallisen jäsenpalvelu- ja vaikuttamisorganisaation.

Koro-Kanerva odottaa pääsevänsä pian uudessa toimessaan aloittamisensa jälkeen tapaamaan Palveluverkoston edustajia ja tutustumaan heihin.

– Odotan innolla tapaavani yhteistyökumppaneita Isännöintipäivillä ja alan muissa yhteisissä tapahtumissa ja kohtaamisissa. Hauskaa päästä tutustumaan vahvaan ja monipuoliseen verkostoon, Koro-Kanerva sanoo.

Yksi Koro-Kanervan ensimmäisistä tehtävistä on Isännöintiliiton uuden strategian työstäminen. Isännöintiliiton hallitus on aloittanut liiton uuden strategian valmistelun etuajassa ja strategian hahmottelu käynnistyy toden teolla jo ensi syksynä. Valmistelutyössä kuullaan herkällä korvalla eri sidosryhmiä. Koro-Kanerva haluaakin kuulla strategiaprosessissa myös Palveluverkosto-yritysten näkemyksiä.

– Haluan päästä juttelemaan, miten voisimme tehdä yhteistyötä entistäkin paremmin, Koro-Kanerva kertoo.

Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Toivo Korhonen ja Koro-Kanerva ovat samoilla linjoilla Isännöintiliiton tulevaisuuden tavoitteista. Yhteistyötä halutaan tiivistää entisestään eri sidosryhmien kanssa.

– Parhaiten asioita saadaan aikaan yhdessä, Koro-Kanerva tiivistää.

Artikkeli Isännöintiliiton uusi toimitusjohtaja uskoo yhteistyön voimaan julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöintiliitto aloitti uuden strategian valmistelun

Ke, 05/22/2019 - 13:45

Isännöintiliiton hallitus on aloittanut liiton uuden strategian valmistelun etuajassa. Uusi strategia hyväksytään liittokokouksessa ensi vuoden keväänä. Valmistelutyössä kuullaan herkällä korvalla jäseniä ja sidosryhmiä sekä vastataan toimintaympäristön haasteisiin.

Isännöintiliiton uusi strategia otetaan käyttöön vuoden 2021 alusta. Uuden strategian on tarkoitus olla konkreettinen ja isännöintialaa aidosti palveleva. Isännöintiliiton hallitus on aikaistanut uuden strategian valmistelua.

– Lähdemme rakentamaan uutta strategiaa aikaistetussa aikataulussa, koska jäsenemme ovat toivoneet liiton toiminnan terävöittämistä ja yhteistyön vahvempaa painottamista, Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Toivo Korhonen sanoo.

Strategian valmistelun pohjaksi on käynnissä liiton arvojen ja vision kirkastaminen. Myös missiota tullaan täsmentämään osana uudistustyötä.

– Kuulemme jäseniämme eri yhteyksissä jo syksyllä, jotta voimme palvella entistä paremmin jäseniämme ja sidosryhmiä sekä vastata jäsentemme toiveisiin ja tarpeisiin, Korhonen kertoo.

Syyskuun alussa aloittava toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva on ollut strategian valmistelutyössä liiton hallituksen työseminaarissa. Hän tulee vastaamaan uuden strategian valmistelusta.

Lisätiedot:

Toivo Korhonen
Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja
p. 050 362 8425

Artikkeli Isännöintiliitto aloitti uuden strategian valmistelun julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöintipäivät: Perttu Pölönen avaa näkökulman tulevaisuuden asiakkaaseen

To, 05/16/2019 - 09:09

Isännöintipäivien seminaariohjelma on aina tarkkaan harkittu sekoitus isännöinnille tuttuja aiheita sekä uusia ajatuksia herättäviä puheenvuoroja.

Keksijä Perttu Pölönen puhuu Isännöintipäivillä torstaina 19.9.2019.

 

Perttu Pölönen on yksi nuorimmista Isännöintipäivien lavalle astuvista puhujista. Vain 24-vuotias säveltäjä, keksijä ja futuristi on lyhyessä ajassa noussut suosituksi esiintyjäksi, joka luontevasti kommentoi muun muassa yrittäjyyttä, innovointia ja tulevaisuuden ennustamisen vaikeutta. Monipuolisuutensa salaisuudeksi hän kertoo uskalluksen.

“Joka kerta kun olen heittäytynyt epämukavuusalueelle, olen oppinut jotain ja avannut uusia näkökulmia”, hän kertoo.

Uusi asiakaskunta tuo muutoksen väkisin myös taloyhtiömaailmaan.

Pölönen lupaa ravistella isännöintialan käsityksiä nykytilasta ja tulevaisuudesta. Uusi asiakaskunta tuo muutoksen väkisin myös taloyhtiömaailmaan.

”Arvot ja asenteet muuttuvat jopa yhden sukupolven aikana. Meillä nuoremmilla on erilaisia tarpeita ja näkökulmia esimerkiksi asumiseen, omistamiseen ja teknologiaan”, Pölönen toteaa.

Teksti: Aki Salo

Artikkeli Isännöintipäivät: Perttu Pölönen avaa näkökulman tulevaisuuden asiakkaaseen julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Pieniä muutoksia tilaajavastuuseen liittyviin dokumentteihin

Ke, 05/15/2019 - 14:06

Isännöinti on mukana vuosittain noin 7 miljardin euron hankinnoissa. Kun hankinnan – esimerkiksi korjausurakan, huoltopalvelun tai yksittäisen vahinkokorjauksen – arvo on ilman arvonlisäveroa vähintään 9 000 euroa, tilaajan selvitettäväksi tulevat myös tilaajavastuuasiat.

Tilaajavastuulaki velvoittaa tilaajan tarkistamaan esimerkiksi sen, että sopimuskumppani on hoitanut yhteiskunnalliset velvoitteensa.

Jos sopimuskumppani on ulkomaalainen yritys, siltä on saatava samanlaiset selvitykset verovelasta ja rekistereihin merkitsemisestä kuin suomalaiselta yritykseltä. Jos yrityksellä on suomalainen yritystunnus, tarvitaan selvitykset molemmista maista.

Rakennusurakan kohdalla tilaajan velvollisuutena on lisäksi selvittää ja varmistaa sopimuksella, että kaikilla tilauksen myötä tulevilla työntekijöillä – myös ulkomaalaisilla – on voimassa olevat todistukset sosiaaliturvan määräytymisestä (ns. A1-todistus). Tämä koskee niin ikään rakennustyön aikana aloittavia, uusia työntekijöitä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, joka vastaa tilaajavastuulain valvonnasta koko Suomessa, on nyt tehnyt pieniä muutoksia työntekijöiltä vaadittavien A1-lomakkeiden kriteereihin.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, joka vastaa tilaajavastuulain valvonnasta koko Suomessa, on nyt tehnyt pieniä muutoksia työntekijöiltä vaadittavien A1-lomakkeiden kriteereihin. Muutosten taustalla on se, että Suomeen paljon työntekijöitä lähettävä Viro siirtyi maaliskuusta lukien myöntämään A1-todistukset sähköisinä.

Jatkossa ei enää edellytetä A1-todistusten olevan allekirjoitettuja ja leimattuja. Jotta tilaajavastuun valvonta olisi kaikissa tapauksissa yhdenmukaista, sähköisesti myönnetyt A1-todistukset hyväksytään kaikista maista.

 

Artikkeli Pieniä muutoksia tilaajavastuuseen liittyviin dokumentteihin julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Kultaisia ansiomerkkejä hyvästä yhteistyöstä

Pe, 05/10/2019 - 10:17

Isännöintiliitto on myöntänyt kultaisen ansiomerkin 9.5.2019 poikkeuksellisen ansiokkaasta työstä isännöintialan ja Isännöintiliiton hyväksi seuraaville henkilöille:

 • Marina Furuhjelm
 • Jaana Sallmén
 • Jarno Tuimala
 • Kati Vankka
 • Antero Miikki
 • Markku Kulomäki
 • Marjut Joensuu

Kultainen ansiomerkki myönnetään Isännöintiliiton hallituksen yksimielisen päätöksen perusteella poikkeuksellisen ansiokkaasta toiminnasta Isännöintiliiton hyväksi tai toiminnasta isännöintitoimialan hyväksi valtakunnallisesti tai kansainvälisesti.

Ansiomerkit luovutettiin juhlatilaisuudessa Helsingin Kaivohuoneella, jonne oli kutsuttu Isännöintiliiton työryhmät sekä sidosryhmiä juhlistamaan Isännöintiliiton 15-vuotista taivalta. Juhlavuoden teemana on yhteistyö, ja juhlinta jatkuu syksyllä eri paikkakunnilla järjestettävän koulutuskiertueen merkeissä.

Uutishuoneeseen

 

Artikkeli Kultaisia ansiomerkkejä hyvästä yhteistyöstä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Vastikkeettoman saannon ilmoittaminen loppuu marraskuussa

Pe, 05/03/2019 - 16:03

Osana Verohallinnon tietojärjestelmäuudistusta isännöitsijöiden hallinnollinen taakka kevenee.

Marraskuusta 2019 alkaen isännöitsijän ei tarvitse enää antaa Verohallinnolle omistajanvaihdosilmoitusta, vaikka asunto olisi vaihtanut omistajaa vastikkeettomasti, esimerkiksi perintönä tai lahjana.

Syyskuun loppuun asti isännöitsijöiden on vielä ilmoitettava asunto-osakkeiden vastikkeettomista saannoista Verohallinnolle omistajanvaihdosilmoituksella, jos taloyhtiö ei ole siirtänyt osakeluetteloaan osakehuoneistorekisteriin. Viimeinen ilmoittamispäivä tarkentuu myöhemmin.

Vero.fi: Muutoksia varainsiirtoverotuksessa

Lisätetoa Verohallinnon sivuilla

Artikkeli Vastikkeettoman saannon ilmoittaminen loppuu marraskuussa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Mia Koro-Kanerva Isännöintiliiton toimitusjohtajaksi

To, 05/02/2019 - 14:00

Isännöintiliiton uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu OTM Mia Koro-Kanerva, 40. Hän aloittaa tehtävässään 2.9.2019.

Koro-Kanerva tulee Isännöintiliittoon Suomen Vuokranantajat ry:stä, jossa hän on toiminut pitkään toiminnanjohtajana kehittäen järjestöstä valtakunnallisen jäsenpalvelu- ja vaikuttamisorganisaation.

– Olen iloinen päästessäni syventämään osaamistani ja katsomaan tuttua kenttää ihan uudesta kulmasta. Minua kiinnostavat isännöintialan tulevaisuus ja alan kehittäminen. Haluan olla hyvän isännöinnin puolestapuhuja ja olla mukana vaikuttamassa siihen, että isännöinnin työn arvostus kasvaa, Koro-Kanerva sanoo.

Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Toivo Korhonen kertoo valinnan olleen hallituksessa yksimielinen ja tunnelman olevan positiivisen odottava.

– Olemme vaikuttajajärjestö, jolle Mialla on paljon annettavaa ja vahvaa näyttöä osaamisesta. Haluamme jatkossakin tehdä isännöintiä positiivisella tavalla näkyväksi, Korhonen sanoo.

Korhonen ja Koro-Kanerva ovat samoilla linjoilla tulevaisuuden tavoitteista. Yhteistyötä halutaan tiivistää entisestään eri sidosryhmien kanssa sekä jatkaa jäsenten kuulemista.

– Parhaiten asioita saadaan aikaan yhdessä, Koro-Kanerva tiivistää.

Isännöintiliitto auttaa isännöintiä kehittymään ja luomaan paremmat mahdollisuudet tulevaisuuden asumiselle. Liittoon kuuluu lähes 600 isännöintiyritystä ja 23 yhdistystä. Isännöintiliiton piirissä on yhteensä noin 4000 alan ammattilaista, mikä kattaa noin 4/5 toimialalla työskentelevistä.

Lisätiedot:

Toivo Korhonen
Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja
p. 050 362 8425

Mia Koro-Kanerva
Isännöintiliiton toimitusjohtaja (2.9. alkaen)
p. 050 303 1615

 

Artikkeli Mia Koro-Kanerva Isännöintiliiton toimitusjohtajaksi julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto