• Arkisin ma-pe klo 9-15
 • 050 543 0995
 • toimisto[ät]joenisannointikeidas.fi
Tilaa syöte syöte Isännöintiliitto
Hyvä isännöinti kannattaa
Syötteen kokonainen osoite. 2 tuntia 32 s sitten

Vuonna 2018 myönnettiin 17 ansiomerkkiä

5 tuntia 50 min sitten

Vuonna 2018 Isännöintiliitto myönsi 12 ansiomerkkiä, 3 hopeista ansiomerkkiä ja kaksi kultaista ansiomerkkiä.

Isännöintiliitto myöntää ansiomerkkejä tunnustukseksi pitkäaikaisesta työstä Isännöintiliiton jäsenyhdistyksen tai -yrityksen, Isännöintiliiton tai isännöintitoimialan hyväksi.

Ansiomerkki myönnettiin viime vuonna seuraaville henkilöille:

 • Marianne Aho-Mankki
 • Pertti Hirvonen
 • Jukka Kariniemi
 • Timo Laaksonen
 • Yrjö Lipponen
 • Petteri Lötjönen
 • Jarmo Multanen
 • Anu Männistö
 • Ari Perälä
 • Seppo Pusa
 • Risto Pöysä
 • Jan-Erik Wasenius

Hopeinen ansiomerkki myönnetään tunnustukseksi pitkäaikaisesta ja/tai ansiokkaasta työstä Isännöintiliiton jäsenyhdistyksen tai -yrityksen, Isännöintiliiton tai isännöintitoimialan hyväksi. Edellytyksenä on myös, että henkilölle on aikaisemmin myönnetty Isännöintiliiton ansiomerkki.

Hopeinen ansiomerkki myönnettiin vuonna 2018 seuraaville henkilöille:

 • Toivo Korhonen
 • Petri Setälä
 • Jan-Erik Wasenius

 

Kultaisen ansiomerkin Isännöintiliitto myöntää poikkeuksellisen ansiokkaasta toiminnasta Isännöintiliiton hyväksi tai toiminnasta isännöintitoimialan hyväksi valtakunnallisesti tai kansainvälisesti. Vuonna 2018 Isännöintiliitto myönsi kultaisen ansiomerkin Isännöintiliiton pitkäaikaisille hallituksen jäsenille Jyrki Makkoselle ja Seppo Tahkolalle.

Tiedätkö jonkun, joka ansaitsisi tunnustusta työstään?

Isännöintiliiton jäsen tai hallitus voi ehdottaa ansiomerkkiä isännöintialaan liittyvissä tehtävissä ansioituneille henkilöille. Ehdotuksen ansiomerkin saajaksi voi jättää Isännöintiliiton sivuilla sähköisellä lomakkeella.

Lue lisää ansiomerkeistä.

Uutishuoneeseen

 

Artikkeli Vuonna 2018 myönnettiin 17 ansiomerkkiä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Kotitalolehti.fi näkyvästi esillä Taloyhtiö-tapahtumassa 10.4.

Ma, 02/18/2019 - 14:54

Kasvaisiko osakkaiden kiinnostus omaisuutensa hoitamiseen ja asumisen laadun parantamiseen, jos he tietäisivät taloyhtiön asioista enemmän? Kotitalon toimitus uskoo tähän, ja se on yksi syy siihen, että kotitalolehti.fi uudistettiin taloyhtiöasumisen ajankohtaiseksi verkkopalveluksi.

Uudistettu kotitalolehti.fi on näkyvästi esillä Taloyhtiö-tapahtumassa 9. huhtikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Näyttelyosastolla pääsee tutustumaan palveluun tableteilta, ja Kotitalo-lehden toimitus on paikalla esittelemässä palvelua. Jos liikut Helsingissä, poikkea osastolla ja anna juttuvinkki suoraan toimitukselle!

Aiempaa enemmän juttuja verkossa

Uudessa kotitalolehti.fi:ssä on aiempaa paljon enemmän sisältöä. Esimerkiksi hakusanalla yhtiökokous löytyy 148 artikkelia ja blogikirjoitusta, jotka ovat asumisen asioihin erikoistuneiden asiantuntijoiden kirjoittamia. Monille isännöinnin asiakkaille vieraita ja hankalia käsitteitä, kuten tilinpäätös, tuloslaskelma, erilaiset vastikkeet ja rahastointi, avataan jutuissa käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi.

– Yhtiökokous on oiva paikka kertoa osakkaille uudesta kotitalolehti.fi:stä. Kannattaa painottaa, että sieltä saa taatusti luotettavaa ja ajankohtaista tietoa taloyhtiöelämästä, sanoo verkkopalvelun päätoimittaja Maria Mäkinen Isännöintiliitosta.

Yhdessä painetun Kotitalo-lehden kanssa kotitalolehti.fi muodostaa kattavan taloyhtiöasumisen median.

Uutishuoneeseen

 

Artikkeli Kotitalolehti.fi näkyvästi esillä Taloyhtiö-tapahtumassa 10.4. julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Teletilojen oikea lukitus säästää monelta harmilta

Pe, 02/15/2019 - 12:49

KTL1E-lukitus on turvallinen ja toimiva vaihtoehto teletilojen lukitukseen. Teletilojen lukituksesta vastaa kiinteistönomistajana taloyhtiö. Videotietoiskussa Ari Karppanen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista kertoo taloyhtiön vastuista:

– Kiinteistönomistajan vastuu ulottuu myös esteettömän pääsyn takaamiseen teletiloihin, teleoperaattoreille ja teleurakoitsijoille asennuksia varten.

Asentajien hukkareissut voivat aiheuttaa taloyhtiölle turhia kustannuksia.

Lisätietoa KTL1E-lukituksesta

 

Artikkeli Teletilojen oikea lukitus säästää monelta harmilta julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Saako yhtiökokousmateriaalin toimittaa osakkaille sähköisesti?

Ti, 01/29/2019 - 14:14

Yhtiökokouskutsujen lähettäminen on monissa isännöintiyrityksissä käsillä ja yrityksissä pohditaan, missä muodossa kokouskutsuihin liittyvät materiaalit pitäisi digiaikana toimittaa.

Yhtiökokouskutsu tulee asunto-osakeyhtiölain mukaan toimittaa kirjallisesti niille osakkaille, joiden postiosoite on yhtiön tiedossa. Mikäli osakas on ilmoittanut kokouskutsun toimittamista varten sähköpostiosoitteen, yhtiökokouskutsun voi toimittaa myös sähköpostitse.

Yhtiökokouskutsuun liittyvien dokumenttien osalta ei sen sijaan ole tarkkoja säädöksiä, miten ne tulisi osakkaille toimittaa. Asunto-osakeyhtiölain 6 luvun 22 pykälässä säädetään, että hallituksen päätösehdotukset ja tilinpäätösasiakirjat on pidettävä osakkaiden nähtävänä 2 viikkoa ennen kokousta. Lisäksi asiakirjoista on pyynnöstä annettava osakkaille jäljennöksiä kohtuullisia korvauksia vastaan.

– Laki ei anna tässä kohtaa suoria vastauksia. Kun toimintatapaa isännöintiyrityksessä pohditaan, kehottaisin kääntymään Hyvä hallintotapa -suosituksen ohjeistuksen puoleen, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Tommi Leppänen.

Tarkemmin sanottuna isännöintiyrityksissä kannattaa yhtiökokouskauden alla kerrata Hyvä hallintotapa -ohjeistuksen suositus numero 9, jossa käsitellään ennakkotietojen antamista yhtiökokouksessa käsiteltävistä asioista.

Hyvän hallintotavan mukainen käytäntö on, että osakkaille toimitetaan yhtiökokouskutsun mukana vähintään kaksi viikkoa ennen yhtiökokousta seuraavat dokumentit: hallituksen omat ja ennalta saadut osakkaiden päätösehdotukset, kunnossapitotarveselvitys, viimeisin tilinpäätös, toimintakertomus, tilintarkastuskertomus tai toiminnantarkastuskertomus. Jos yhtiön johto saa vielä lisää osakkaiden päätösehdotuksia ennen kokousta, myös ne on hyvä tiedottaa osakkaille ennen yhtiökokousta.

– Näitä dokumentteja ei ole mikään pakko toimittaa kirjepostina. Isännöintiyrityksen täytyy tuntea asiakkaansa ja valita taloyhtiölle sopivin toimintatapa, joka voi olla esimerkiksi sähköposti, kommentoi Leppänen.

Yhtiökokouskutsun ja sen mukana toimitettujen liitteiden tarkoitus on, että osakkaat tietävät, mitä asioita ja minkälaisia päätösehdotuksia yhtiökokouksessa tullaan käsittelemään. Näin osakas voi arvioida tarvettaan osallistua yhtiökokoukseen ja suunnitella ennakkoon, minkä kannan äänestyksissä ottaa.

Artikkeli Saako yhtiökokousmateriaalin toimittaa osakkaille sähköisesti? julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöitsijöille lisää ohjausta asumisen tietosuojaan

Ti, 01/29/2019 - 10:44

Tällä viikolla vietettiin Tietosuojapäivää.  Päivän kunniaksi julkistettiin asumisen tietosuojaan paneutuva uusi yhteistyöverkosto, jonka tarkoitus on antaa neuvontaa asumisen tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä

Avoimeen yhteistyöverkoston kuuluvat Tietosuojavaltuutetun toimisto, Isännöintiliitto, Kiinteistöliitto, Vuokralaiset ry, Suomen Vuokranantajat ry, Omakotiliitto, RAKLI ja Suomen Kiinteistövälittäjät ry.

Verkosto aikoo antaa yleisluontoista ohjausta ja neuvontaa asumisen tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä esimerkiksi isännöitsijöille sekä muille kiinteistöalan ja asumisen ammattilaisille. Lisäksi tavoitteena on täydentää alalla toimivien tietosuojaosaamista ja varmistaa, että ohjaus ja neuvonta toteutuvat yhteisesti sovittujen hyvien käytänteiden mukaisesti.

Ensimmäisenä tehtävänä tuotetaan opas asumisen tietosuojasta. Maaliskuun aikana valmistuvassa oppaassa käydään läpi tietosuoja-asetuksen ja kansallisen lainsäädännön lisäksi usein esille tulleita käytännön kysymyksiä sekä vinkkejä siitä, mitä asioita erilaisissa tietosuojakysymyksissä on otettava huomioon.

Opas tulee luettavaksi tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivuille.

Uutishuoneeseen

Artikkeli Isännöitsijöille lisää ohjausta asumisen tietosuojaan julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Postituspalvelu auttaa isännöintiä vuoden kiireisimpään aikaan

Ke, 01/23/2019 - 14:51

Isännöintiyritysten avuksi suunniteltu postituspalvelu säästää isännöinnin työtunteja kevätkiireiden aikaan. Ammattimaisesti tuotetut ja selkeät yhtiökokouskutsut myös houkuttelevat osakkaita kokouksiin paremmin, kuin kuivakka nivaska A-nelosia.

Isännöintiliitto ja Edita Prima Oy ovat luoneet isännöintiyrityksille postituspalvelun, jolla viestien lähettäminen taloyhtiöasukkaille sujuvoituu ja ammattimaistuu.

– Suurin hyöty postituspalvelusta on työn tehostuminen. Kun vaikkapa yhtiökokouskutsuja ei tarvitse tulostaa ja postittaa manuaalisesti isännöintitoimistolla, isännöitsijän työaikaa vapautuu tärkeämpiin tehtäviin. Kevät on isännöinnissä kiireistä aikaa ja Postituspalvelu tuo helpotusta arkeen, sanoo palvelusta Edita Primalla vastaava Key Account Manager Pyry Heinonen.

Kun vaikkapa yhtiökokouskutsuja ei tarvitse tulostaa ja postittaa manuaalisesti isännöintitoimistolla, isännöitsijän työaikaa vapautuu tärkeämpiin tehtäviin.

Postituspalvelua käyttää vuosittain kymmenestä kahteenkymmeneen aktiiviasiakasta. Mukana on pieniä ja suuria isännöintiyrityksiä ympäri maan. Palvelua käyttäen voi lähettää muitakin asiakasviestejä, kuten postikortteja ja tiedotteita. Materiaalit tuunataan yrityksen ulkoasuun sopiviksi.

– Postitettavat materiaalit tehdään niihin tarkoitetuilla koneilla, jolloin loppuasiakkaalle saadaan hienompi lopputuote käteen. Osakkailta asti on kantautunut kiitosta korviimme tästä, sanoo Heinonen.

Asukkaat iloisia postituspalvelun toimittamista yhtiökokouskutsuista

Helsinkiläisessä 10+ Isännöinti Oy:ssä Postituspalvelua on käytetty yhtiökokouskutsujen postittamiseen jo kolmen vuoden ajan. Yrityksen toimitusjohtaja, isännöitsijä Sami Asujamaa kertoo, että palvelun käytössä on monia hyviä puolia.

´10+ Isännöinnin viime vuoden yhtiökokouskutsut saivat osakkailta kiitosta.

 

– Meillä ei ensinnäkään ole syytä pitää isoa kopiokonetta tai printteriä toimistolla. Olisi myös todella työllistävää tulostaa, kuorittaa ja postittaa iso määrä yhtiökokouskutsuja. Kolmanneksi tulostuspalvelu edistää paikkariippumatonta työkulttuuriamme, toimistolle ei ole pakko tulla yhtiökokouskutsujen postituksen vuoksi.

Asujamaan mukaan yritys suosii sähköistä tiedottamista, joten tarvittavien laitteiden hankkiminen kerran vuodessa lähtevien paperisten yhtiökokouskutsujen vuoksi ei olisi kannattavaa.

Hän löytää postituspalvelusta yhden ainoan kehityskohteen, joka sekin oikeastaan on jo korjattu.

– Joskus jonkun yhtiökokouksen kutsujen kanssa voi olla tiukka aikataulu. Aiemmin Economy-luokassa lähteneet kutsut saattoivat aiheuttaa silloin ongelman. Nykyisin myös Postituspalvelun kautta voi valita Priority-lähetyksen, kertoo Asujamaa.

Asujamaan mukaan vastaanottajilta on tullut tyylikkäistä yhtiökokouskutsuista paljon positiivista palautetta. Taannoin eräs osakas kiitteli sitä, miten yhtiökokouskutsut eivät enää ole kuivakoita A4-nippuja, vaan kansiin nidottuja valmistautumisohjeita yhtiökokoukseen.

Teksti: Meri Siippainen

Artikkeli Postituspalvelu auttaa isännöintiä vuoden kiireisimpään aikaan julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Rakentaminen teemana keväällä 2019

Ma, 01/21/2019 - 13:52

Isännöintiliitto edistää hyvää rakentamista tänä vuonna koulutuksella ja kampanjoilla. Taloyhtiön hankinnat -jäsenohje toimii myös jäsenen muistilistana, kun asiakasyhtiöissä käynnistetään rakennushankkeita.

Pätevä urakoitsija on yhtiön ja isännöitsijän etu

Taloyhtiön urakoissa isännöitsijän osaaminen joutuu puntariin. Hankkeen määrittely, projektinjohtajan ja suunnittelijan valinnat sekä urakoitsijoiden kilpailutukset ovat tarkkaa hommaa. Hallitus ja osakkaat hämmentyvät helposti, jos tiedotus ei pelaa ja askelmerkit ovat epäselvät.

– Kilpailutusten ja hankintojen pelisäännöt on hyvä käydä läpi taloyhtiön hallituksen kanssa, jotta asiasta ei tule sanomista jälkikäteen. Riittävä avoimuus ja tasapuolinen kohtelu taloyhtiön hankinnoissa on kaikkien osapuolien etu, Isännöintiliiton hallituksen jäsen ja Kouvolan isännöintikolmion toimitusjohtaja Risto Pöysä toteaa.

Pöysä toimi puheenjohtajana Isännöintiliiton taloyhtiön hankintoihin keskittyneessä työryhmässä viime vuonna. Työryhmän työn tuloksena syntyi jäsenohje, jossa käydään läpi saneerausurakan kilpailutuksen askelmerkit isännöitsijän näkökulmasta.

– Taloyhtiön hankinnat -ohje toimii tukena ja muistilistana, kun taloyhtiön hallituksen kanssa aloitetaan hankkeen suunnittelu. Huolellisella suunnittelulla minimoidaan urakoiden yllätyksiä ja inhimillisiä virheitä, Pöysä jatkaa.

Rakentaminen teemana keväällä 2019

Isännöintiliitossa edistetään hyvää rakentamista myös koulutuksella ja kampanjoilla. Kevätkauden päätapahtuma Laki & Järjestys keskittyy rakentamisen sopimuksiin ja prosesseihin. Kesäkuussa järjestettävässä seminaarissa pureudutaan rakentamiseen mm. maankäyttö- ja rakennuslain muutosten, hallinnon luovutuksen, reklamaatioiden hoitamisen ja sopimisen näkökulmasta.

Rakentamisteema jatkuu myös Isännöintiliiton ja Rakentamisen Laatu RALA ry:n yhteiskampanjassa, jossa kerrotaan pätevän urakoitsijan tärkeydestä.

– Kun valitaan urakoitsija, jonka pätevyydet ja vastuut on tarkistettu, minimoidaan rakentamisen riskejä, RALA:n toiminnajohtaja Tuula Råman sanoo.

Varma valinta -kampanjalla kehotetaan käyttämään urakoitsijavalinnan yhteydessä RALA:n yrityshakua, jonka käyttö on maksutonta. Urakoitsijahaku löytyy RALA:n sivuilta osoitteesta www.rala.fi.

Isännöintiliitto on yksi RALA:n taustayhdistyksistä.

Teksti: Aki Salo

Laki & järjestys -koulutus 6.–8.6.2019

Artikkeli Rakentaminen teemana keväällä 2019 julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Asunto-osakeyhtiölaki vaatii uudistamista

Ke, 01/16/2019 - 16:05

Isännöintiliiton tämän vuoden toimintasuunnitelmassa on selvittää asunto-osakeyhtiölain muutostarpeita. Maailma on muuttunut kahdeksassa vuodessa.

Asunto-osakeyhtiölaki uudistettiin perusteellisesti vuonna 2010. Kuten aina, lakiin jäi valuvikoja, jotka paljastuvat vasta kun lakia sovelletaan käytännön tilanteissa. Sen lisäksi maailma on muuttunut.

– Esimerkiksi Airbnb:n kaltaista lyhytaikaista vuokraustoimintaa ei käytännössä ollut, kun nykyistä lakia säädettiin, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Tommi Leppänen.

Hänen mielestään suurimmat valuviat liittyvät taloyhtiön hallinnon kehittymiseen – tarkemmin siihen, että nykyinen lainsäädäntö ei edistä hyvän hallinnon kehittymistä taloyhtiöissä. Nykyinen laki olettaa asunto-osakeyhtiöt liian samanlaisiksi, vaikka todellisuudessa toimintaedellytykset ja käytännöt eroavat paljon yhtiön koon mukaan. Esimerkiksi osakkaan tiedonsaantioikeuden turvaaminen on isossa ja pienessä taloyhtiössä eri asia.

– Pitäisi määritellä, miten isompien ja pienten taloyhtiöiden velvollisuudet eritellään.

Näin Asoy-laki on kehittynyt:

2009 hallituksen
esityksen valmistelu

2010 tuli voimaan
nykyisen AOYL

2014 oikeusministeriö
selvitti vaikutuksia

Viestintäsuosituksen
laadinta 2015

Taloyhtiön hyvä
hallintotapa -suositus 2016

Kysely suositusten
vaikutuksista 2018

Työryhmä ”isännöinti
lakisääteiseksi?” 2018

Asrek-hanke muuttaa
lakia huoneistotietojärjestelmän
kannalta

Purkavan lisärakentamisen
lakimuutos läpi
tänä vuonna.

Isännöitsijät pääsevät ääneen

Isännöintiliitto selvittää asunto-osakeyhtiölain muutostarpeita tänä vuonna jäsenistä koostuvan 15-henkisen työryhmän
avulla. Selvitystyön pohjaksi on tehty jo kysely, johon vastasi 34 isännöitsijää. Lähes kaikki olivat sitä mieltä, että lakiin tarvitaan muutoksia. Esimerkiksi jälkiasennetun hissin huoltokustannusten jako ei ole toteutunut reilusti. Hissin asentamisesta maksavat vain niiden porrashuoneiden osakkaat, joihin hissi asennetaan, mutta huoltokustannukset ovat jääneet kaikkien maksettavaksi.

– Tätä olisi selvennettävä. Onko nykyinen ratkaisu toimiva ja onko tarvetta muutoksille, Leppänen sanoo.

Myös jo mainittu Airbnb-toiminta on aiheuttanut jäsenille päänvaivaa.

– Nykyisin voidaan vedota luovuttamisoikeuteen. Asiaa voisi selvittää ottamalla maailmalta mallia ja seurata keskusteluja.

Viime vuotisen työryhmän jäsenet toivoivat myös isännöitsijän pätevyyden säätelemistä lailla. Isännöintiliitto ajaa lakiin myös kunnossapitotarveselvityksen vähimmäisajan pidentämistä nykyisestä viidestä kymmeneen vuoteen. Lisäksi edellytys olisi, että selvitys olisi asiantuntijan tekemä.

– Asia on merkityksellinen myös osakkaan tiedonsaantioikeuden kannalta. Näin tärkeä selvitys ei voi olla pelkkä ruutupaperi, Leppänen sanoo.

Lain muuttaminen on pitkä prosessi

Isännöintiliitto on toimittanut oikeusministeriölle jo näkemyksiä muutostarpeista ja jatkaa selvitystyötä työryhmän avulla.

– Nyt tehdään pohjatyötä seuraavaa hallituskautta varten. Oikeusministeriö jakaa sitten aikaansa eri lain valmisteluja
varten. Tarvetta arvioidaan nyt ja mahdolliset lakimuutokset ovat ajankohtaisia seuraavalla hallituskaudella.

Artikkeli Asunto-osakeyhtiölaki vaatii uudistamista julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Kaupparekisteriin tehtävät ilmoitukset voi maksaa verkossa

Ke, 01/16/2019 - 15:01

Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustamisilmoitus on vuoden alusta lukien tehtävä sähköisesti YTJ-palvelussa. Perustamisilmoituksen tekeminen paperilomakkeella ei ole enää mahdollista.

Jos olet tehnyt asunto-osakeyhtiön perustamisilmoituksen paperilomakkeella 31.12.2018 mennessä, PRH rekisteröi ilmoituksen vanhan järjestelmän mukaisesti.

Sähköiseen perustamisilmoitukseen siirtyminen on osa lakiuudistusta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa asunto-osakkeiden sähköinen kaupankäynti

Kaupparekisteriin tehtävän ilmoituksen maksaminen onnistuu verkossa

Vuoden 2019 alusta lähtien kaikessa kaupparekisteri-ilmoittamisessa on mahdollista maksaa rekisteröintimaksu jälkikäteen verkkolaskuna. Näin ollen  asunto-osakeyhtiö ja keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö voivat maksaa sähköisten ilmoitusten käsittelymaksut, kuten uuden taloyhtiön perustamisilmoituksen, verkkolaskulla. Muita sähköisen ilmoituksen maksutapoja ovat verkkopankkitunnukset ja luottokortti.

Lue aiempi uutinen: Uudet taloyhtiöt perustetaan kohta sähköisesti – lue miten

Artikkeli Kaupparekisteriin tehtävät ilmoitukset voi maksaa verkossa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Sähköautojen latausinfran tukeen uudistuksia

Ke, 01/16/2019 - 14:52

Sähköautojen latauksen tuki ulottuu jatkossa myös taloyhtiön pysäköintiyhtiössä omistamiin autopaikkoihin.

ARA on päivittänyt ohjettaan sähköautojen latausinfran rakentamisen tuesta. Tuki on nyt haettavissa myös pysäköintiyhtiöön, josta taloyhtiö omistaa osakkeita. Samalla ohjeeseen on tarkennettu vielä hakemuksissa tarvittavaa dokumentaatiota.

”Avustusta voi saada myös pysäköintiyhtiön omistamien paikkojen varustamiseen latauslaittein, jos hakeva yhteisö omistaa pysäköintiyhtiön osakkeita, jotka oikeuttavat hakijayhtiön asukkaita käyttämään pysäköintiyhtiön autopaikkoja.”, uudistuneessa ohjeessa todetaan.

Sähköautojen latausinfran rakentamiseen tarkoitettu tuki on haettavissa osoitteessa http://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Sahkoautojen_latausinfraavustus. Ohjeistus tuen hakemiseen löytyy sivun alalaidasta.

Vuosien 2018-2020 aikana taloyhtiöille voidaan myöntää avustusta sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmien muutoksiin, valmisteluihin ja latauspisteiden hankintaan. Avustuksiin on valtion talousarviossa varattu määrärahoja yhteensä 1,5 miljoonaa euroa jokaiselle vuodelle.

Lue lisää aiheesta Mapin jäsenohjeesta.

Artikkeli Sähköautojen latausinfran tukeen uudistuksia julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöintiala vetää väkeä

Ke, 01/16/2019 - 12:40

Isännöintiala rekrytoi nyt vauhdilla. Vuoden 2018 aikana isännöintirekry.fi-sivustolla julkaistiin yhteensä 324 alan yritysten työpaikkailmoitusta, kolmannes enemmän kuin edellisvuonna.

Isännöintirekry on Isännöintiliiton ylläpitämä työntekijöiden ja työnantajien kohtaamispaikka, jossa liiton jäsenyritykset ilmoittavat avoimista työpaikoistaan. Isännöintiliiton jäsenmäärän kasvu ja suurten ikäluokkien isännöitsijöiden eläköityminen selittävät vain osan kasvusta.

Isännöintirekry.fi-palvelussa ilmoitetut työpaikat Vuosi Kappaletta 2016 128 2017 244 2018 324

 

– Asumisen palvelujen kysyntä kasvaa koko ajan muun muassa kaupungistumisen ja asukkaiden ikääntymisen myötä, sanoo koulutuspäällikkö Satu Lindén Isännöintiliitosta.

Isännöintialalla työskentelee arviolta 5000 kiinteistöalan ammattilaista. Isännöintiliiton Isännöintiyritysbarometrin mukaan alan rekrytointiaikeista puolet on isännöitsijöitä ja puolet muita ammattilaisia. Lindénin mukaan barometrin lukemat näyttävät toteutuvan:

– Tällä hetkellä noin puolet alan avoimista työpaikoista on muita kuin isännöitsijöitä. Yritykset etsivät esimerkiksi kiinteistösihteereitä, kirjanpitäjiä ja teknisiä asiantuntijoita, Lindén kertoo.

Osaamistarpeet uudistuvat

Kaupungistumisen ja asukkaiden ikääntymisen lisäksi isännöinnin toimintaympäristöä ja työvoiman tarpeita muuttavat jatkuvasti uudistuva lainsäädäntö, digitalisaatio sekä yhä suuremmat erot kasvukeskusten ja taantuvien alueiden välillä.

Isännöintiliitto on perustanut Oppilaitosyhteistyö-työryhmän miettimään alan osaamisen tulevaisuuden tarpeita.

– Työryhmän tavoite on myös tehdä isännöintialan uramahdollisuuksia näkyväksi erityisesti nuorten opiskelijoiden keskuudessa, Lindén kertoo.

Artikkeli Isännöintiala vetää väkeä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Hae meille viestintäasiantuntijaksi

Ke, 01/09/2019 - 16:05

Sykkiikö sydämesi laadukkaalle viestinnälle? Oletko valmis jakamaan osaamistasi viestinnän haasteiden parissa myös isännöintiyrityksille? Innostutko haasteista ja tartut reippaasti toimeen? Pysyvätkö monet langat ja aikataulut käsissäsi?

SAATAT OLLA ETSIMÄMME, SILLÄ HAEMME OSAAVAAN JA ILOISEEN TIIMIIMME VIESTINTÄASIANTUNTIJAA

Isännöintiliiton Mielipidevaikuttamisen palvelut -yksikössä tuotamme inspiroivia sisältöjä taloyhtiöasumisen aiheista esimerkiksi palkittuun Kotitalo-lehteen, isännöintiyritysten asiakaslehtiin, kotitalolehti.fi-verkkopalveluun sekä isännöintiyrityksiä ja taloyhtiöasukkaita palveleviin digitaalisiin viestintätuotteisiin. Haemme osaavaan tiimiimme jäsenyritysten asiakaslehtien kokonaisuudesta vastaavaa reipasta viestinnän ammattilaista, joka hallitsee asiakaslehden tuotantoprosessin alusta loppuun. Lisäksi etsimämme henkilö osaa konsultoida jäsenyrityksiämme asiakasviestinnästä niin strategisella kuin käytännön tekemisen tasolla.

Etsimältämme henkilöltä toivomme:

 • laajaa osaamista viestinnästä myös strategisella tasolla
 • kokemusta asiakkuuksien hoitamisesta ja asiakaslehtien tuottamisesta
 • sujuvaa sisällön ideointia, tuottamista, editointia ja sisältökokonaisuuksien hallintaa
 • projektinhallintataitoja, mm. projektin vetämistä suunnittelusta toteutukseen, töiden ja aikataulujen koordinointia ja yhteistyöverkostojen hyödyntämistä
 • kokemusta palvelumyynnistä
 • ymmärrystä digitaalisesta viestinnästä ja markkinoinnista
 • kykyä ottaa nopeasti tehtävä haltuun sekä tehtäväkokonaisuuksia että yksittäisiä työpyyntöjä
 • reipasta, iloista ja kehityshaluista asennetta
 • eduksi katsotaan taloyhtiömaailman tuntemus sekä kokemus viestintäkonsultin työstä.

Työskentelet osaavan ja hauskan tiimin kanssa toimistollamme Helsingin Kampissa. Työ on vakituinen. Meillä Isännöintiliitossa on kilpailukykyinen palkkaus ja hyvät henkilöstöedut.

Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä, joten lähetäthän pikaisesti vapaamuotoisen hakemuksesi ja CV:si marianne@isannointiliitto.fi, kuitenkin viimeistään 28.1.2019.

Lisätietoja tehtävästä antaa Mielipidevaikuttamisen palvelut -yksikön vt. esimies, kehityspäällikkö Marianne Falck-Hvilstafeldt p. 0400 608 920, marianne@isannointiliitto.fi. Parhaiten tavoitat Mariannen maanantaina 14.1. klo 11-12, tiistaina 15.1. klo 9-10, perjantaina 18.1. klo 10-13 ja tiistaina 22.1. klo 10-13.

Artikkeli Hae meille viestintäasiantuntijaksi julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöintiliiton jäsenmäärä kasvoi vuonna 2018

To, 01/03/2019 - 13:58

Isännöintiliiton jäsenyritysten määrä kasvoi vuonna 2018 yhteensä 47 yrityksellä. Mukaan liittyi 76 uutta jäsenyritystä, ja jäsenyys päättyi 29 yritykseltä. Kesällä mukaan liittyi myös yksi yhdistys. Yhteensä Isännöintiliittoon kuuluu nyt 583 yritystä ja 23 yhdistystä.

Isännöintiliiton jäsenyhdistyksiin kuuluu yhteensä 1668 henkilöä. Vuonna 2018 yhdistyksiin liittyi 192 henkilöä, ja niiden yhteenlaskettu jäsenmäärä kasvoi 69 henkilöllä verrattuna edellisvuoden loppuun.

Isännöintiliitto auttaa isännöintiä kehittymään ja luomaan paremmat mahdollisuudet tulevaisuuden asumiselle. Kaikki Isännöintiliiton jäsenyritykset löytyvät Hae isännöintiä -palvelusta, joka on Isännöintiliiton ylläpitämä isännöinnin hakupalvelu.

Lue lisää jäsenpalveluista.

Uudet jäsenyritykset 2018
 • Annelin Tili ja Isännöinti
 • Aora Isännöinti Oy
 • Aptia Ky
 • As Oy Tampereen Kalliovehka
 • AsuntoArvo Oy
 • Averia Isännöinti Oy
 • Awisto Oy
 • Elo Service Oy
 • Fastighets Ab Arcada Nova
 • Greenskill Oy
 • Helsingin Asuntomarkkinat Oy
 • Hulkkonen Consulting Oy
 • Hämeen KiinteistöManageri Oy
 • In Isännöinti Oy
 • Inaula Oy
 • Insinööritoimisto Kiinteistöasiantuntijat Oy
 • Isännöinti Eliel Oy
 • Isännöinti Hovila
 • Isännöinti Hurttia Oy
 • Isännöinti J Vallivirta
 • Isännöinti Lampinen
 • Isännöinti Taloluotsi Oy
 • Isännöinti Terhi Markkanen
 • Isännöintikeskus Sydän-Satakunta Oy
 • Isännöintipalvelu Marjatta Halonen
 • Isännöintipalvelu Momenta Oy
 • Isännöintipalvelut Uusimaa Oy
 • Isännöintitoimisto Jarmo Jäntti
 • Isännöitsijätupa Oy
 • J&P Mannila Oy
 • JKH-Isännöinti Oy
 • Jyväskylän Kiinteistömestarit Ky
 • Kiinteistö Oy Sirkkavuori
 • Kiinteistökehitys Kuusisto Oy
 • Kiinteistömyllärit Oy
 • Kotila Isännöinti Oy
 • K-Service
 • Lahden Isännöitsijätoimisto Oy
 • Lakeuden IS-Talot Oy
 • LePo Isännöinti OY
 • Liedon Tili- ja Kiinteistöpalvelu Oy
 • LVI-Karmitsa Oy
 • Mansikan Isännöinti Oy
 • MHH-Tilit Oy
 • MIBA Visio Oy
 • MJA Isännöinti Oy
 • Mynämäen Isännöintipalvelu Oy
 • Onnexion Oy
 • Orimattilan Isännöintikeskus Oy
 • Osrok Oy
 • Pientupa Oy
 • Pohjois-Hämeen Isännöinti Oy
 • Pohjois-Suomen Ammatti-Isännöinti Oy
 • Punavaara Oy
 • Pääkaupunkiseudun MP-Isännöinti Oy
 • Reivox Palvelut
 • Riihimäen Kotikulma Oy
 • Rääkkylän Kiinteistöpalvelu Oy
 • S3-Isännöinti Oy
 • Suomen Asuntoneuvoja Isännöinti Oy
 • Suomen Tekninen Isännöinti Oy
 • Suomussalmen Kiinteistöhuolto Oy
 • T:mi Sähkö-Ukki Jukka Stenroos
 • Tavastia Isännöinti Oy
 • Tecdata Oy
 • Tekira Oy
 • Tili ja isännöinti Harri Nupponen
 • Tili- ja Isännöintikeskus Tilke Oy
 • Tili Talte
 • Tmi Castrén Mika / ic-Solvo
 • Tornion OP-Kiinteistökeskus Oy
 • Vakka-Suomen Warma Oy
 • Vuokraisäntäpalvelu VIP Oy
 • Yade Suomi Oy
 • Zoomia Oy

Artikkeli Isännöintiliiton jäsenmäärä kasvoi vuonna 2018 julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Avainten ja kulkulupien teko on nyt luvanvaraista

Ke, 01/02/2019 - 14:01

Vuoden 2019 alusta lähtien kaikilla lukitusjärjestelmiä, kulunvalvontajärjestelmiä ja hälytysjärjestelmiä asentavilla, korjaavilla ja muuttavilla yrityksillä tulee olla turvallisuusalan elinkeinolupa haettuna poliisihallitukselta.

Hyväksymistä edellyttäviä turvasuojaustehtäviä saa suorittaa ainoastaan yritys, jolla on turvallisuusalan elinkeinolupa, ja näitä tehtäviä suorittavilla henkilöillä tulee olla turvasuojaajakortti.

Isännöintiyritykset ja huoltoyhtiöt saavat jatkossakin luovuttaa ja vastaanottaa avaimia ilman elinkeinolupaa, kun kyseessä on pelkkä merkintä järjestelmään ja asukkaan kuittaus. Jos isännöinti- tai kiinteistönhuoltoyritys myös hallinnoi sähköistä lukitusjärjestelmää, eli lisää tai poistaa kulkuoikeuksia tai avaimia, yritys tarvitsee elinkeinoluvan. Yksittäisistä tyypillisistä huoltoyhtiölle kuuluvista tehtävistä ovensulkijan vaihto ei lupaa edellytä.

Tarkista lupa ennen kuin tilaat työn

Isännöinnin tulee ennen lukitus-, kulunvalvonta- ja hälytysjärjestelmiin liittyvien töiden tilaamista tarkistaa, että yrityksellä on turvallisuusalan elinkeinolupa voimassa. Asentajalta on hyvä pyytää myös turvasuojaajakorttia nähtäväksi.

Tarkista elinkeinoluvan haltijat Poliisin verkkosivuilta.

Turvaurakointia harjoittavissa, vähintään viisi henkeä työllistävissä yrityksissä on joko lukkoseppämestarin erikoisammattitutkinnon tai turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon suorittanut vastaava hoitaja. Hänen tehtävänsä on valvoa, että yritys toimii lain edellyttämällä tavalla ja että kaikilla hyväksymistä edellyttäviä turvasuojaustehtäviä suorittavilla henkilöillä on voimassa oleva turvasuojaajakortti.

Mitkä työt vaativat turvallisuusalan elinkeinoluvan?

Lukon korjaukseen, huoltoon, sarjoitukseen ja asennukseen liittyvät työt ovat kaikki luvanvaraisia. Näitä ovat mm. lukoston sarjatietojen käsittely turvaurakointiliikkeen ja lukkovalmistajan välillä, lukkojen avausten suunnittelu ja käsittely tietojärjestelmissä tai manuaalisesti ja esimerkiksi haittalevyjen kasaus lukkosylinteriin. Näihin kuuluvat olennaisesti myös lukkorungon, avainpesän, painikkeen, vääntönupin tai muun lukkokomponentin vaihto sekä työt, joissa avainpesän joutuu avaamaan.

Sähköisiin lukitus- ja kulunvalvontajärjestelmiin liittyvät pääkäyttäjätyöt ovat pitkälti luvanvaraisia ja käsittävät esimerkiksi lukon tai lukijan ohjelmointityön etänä, oven aukiohjauksen, lukijan liittämisen kulkualueeseen ja kaikki kulkualueitten muutostyöt järjestelmissä.

Myös kulunvalvontaan liittyvät tehtävät ovat jatkossa luvanvaraisia. Näihin kuuluvat mm. kiinteistöjen koodilukon koodien vaihdot kulunvalvontajärjestelmän muuttamistöinä ja kerrostalon porrasovien aikaohjauksen vaihdot lukitusjärjestelmän muuttamistöinä. Näihin luvanvaraisiin tehtäviin luonnollisesti kuuluvat kulunvalvontajärjestelmien ja niiden lukijoiden, ovipäätteiden ja rasioiden, sekä rikosilmoitinlaitteisiin liittyvien komponenttien asennukset, muutokset ja korjaukset.

Elinkeinolupaa ei edelleenkään vaadita kameravalvontajärjestelmien ja niihin liittyvien komponenttien asentamiseen, korjaamiseen ja muuttamiseen tai muiden järjestelmien kaapelointitöihin.

Muutos liittyy uuteen lakiin yksityisistä turvallisuuspalveluista, jonka siirtymäaika päättyi 31.12.2018.

Lisätietoa

Jäsenohje: Valvontakamerat ja sähköiset lukitusjärjestelmät

Poliisi.fi: Turvallisuusalan elinkeinotoiminnan lupa-asiat

Poliisi.fi: Luettelo turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijoista

Turvaurakoitsijaliiton tiedote 31.12.2018

 

Artikkeli Avainten ja kulkulupien teko on nyt luvanvaraista julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Hävitä joulun jätteet helposti ja turvallisesti

Pe, 12/21/2018 - 10:00

Jouluna tulevien roskien ja tähteiden hävittäminen aiheuttaa taloyhtiöissä joka vuosi päänvaivaa ja kysymyksiä. Kotitalo-lehden tuorein numero kokosi vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Miten kinkkurasva hävitetään?

Jäähtynyt ja hyytynyt rasva laitetaan biojätteeseen.

Saako kinkkurasvan kaataa viemäriin?

Paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä hyytyessään se tukkii putkiston ja pahimmillaan jätevedet nousevat sisään. Viemärit tukkiva kinkkurasva on taloyhtiöiden jokavuotinen ongelma.

Roska-astiat pursuilevat. Mitä teen?

Joulun jälkeen roska-astiat pursuilevat, koska jätettä syntyy usein reilummin ja jätekuljetuksia usein harvennetaan. Kuivat roskat kannattaa viedä roskikselle vasta jäteastioiden tyhjennyksen jälkeen.

Mihin jätteeseen lahjapaperit kuuluvat?

Lahjapakettien käärepaperit kuuluvat sekajätteeseen, sillä pinnoitettuja ja teippisiä lahjapapereita ei voi laittaa paperinkeräykseen.

Miten joulukuusi hävitetään?

Kuusen voi viedä taloyhtiön jätekatokseen jätepönttöjen läheisyyteen. Kuusta ei kannata pakata muoviin, sillä useimmiten kuuset päätyvät biojätteeseen tai hakkeeksi.

Rappukäytävä pysyy siistinä, kun kuusen kaataa esimerkiksi ison lakanan päälle. Lakana suljetaan kulmista niin, että kuusi jää pussiin. Kuljetettaessa varisseet neulaset on helppo tyhjentää lakanan päältä bioroskikseen.

Uutishuoneeseen

Artikkeli Hävitä joulun jätteet helposti ja turvallisesti julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöintiliiton toimitusjohtaja vaihtuu

Ti, 12/18/2018 - 15:46

– Isännöintiliiton hallitus ja toimitusjohtaja Tero Heikkilä ovat yhteisymmärryksessä päättäneet Heikkilän työsuhteen, hallituksen puheenjohtaja Toivo Korhonen kertoo.

Heikkilä on lopettanut työt välittömästi, ja toimitusjohtajan sijaiseksi on nimitetty Isännöintiliiton johtaja Marjut Joensuu. Hallitus aloittaa uuden toimitusjohtajan haun heti vuodenvaihteen jälkeen.

Heikkilä on johtanut Isännöintiliittoa vuodesta 2004, jolloin Isännöintiliitto syntyi, kun aiemmat isännöintialan järjestöt yhdistyivät.

–  Heikkilällä on ollut merkittävä rooli Isännöintiliiton toiminnan käynnistämisessä ja rakentamisessa. Vuonna 2019 Isännöintiliitto täyttää 15 vuotta ja tulee kirkastamaan alan visiota ja liiton suuntaa. Nyt on sopiva aika uudistaa liiton johtamista, Korhonen sanoo.

Isännöintiliiton toiminta jatkuu normaalisti syyskokouksessa vahvistetun toimintasuunnitelman mukaisesti.

Lisätiedot:

Toivo Korhonen
Isännöintiliiton puheenjohtaja
p. 050 362 8425

Uutishuoneeseen

Artikkeli Isännöintiliiton toimitusjohtaja vaihtuu julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Helsinki päivitti ympäristömääräyksiä

Ti, 12/18/2018 - 10:25

 

Helsingin kaupungin päivitetyt ympäristönsuojelumääräykset astuivat voimaan 15.7.2018. Ympäristönsuojelumääräykset täydentävät ympäristönsuojelulakia, ja niiden tavoitteena on ehkäistä ympäristön pilaantumista.

Keskeisimmät määräykset

Pihojen ja katujen kunnossapitotyöt 18, 22 §

 • Käytä kastelua lakaisukoneessa
 • Riittävän kastelun käyttäminen on erityisen tärkeää hiekoitushiekkaa poistettaessa.
 • Lehtipuhaltimia ei saa käyttää hiekoitushiekan poistamiseen
 • Lehtipuhaltimien aiheuttaman melun takia tulisi myös ensisijaisesti suosia lehtien haravointia.

Yörauha

 • Asuin- ja majoitushuoneistojen sekä hoitolaitosten läheisyydessä ei saa tehdä melua aiheuttavia töitä yöaikaan kello 22.00–7.00. Kielto ei koske liikenneväyliin tai yhdyskuntatekniikkaan liittyvää rakennus- ja kunnossapitotyötä tai muuta tilapäistä työtä, jota on liikenneturvallisuuden, liikenteen sujuvuuden tai muun perustellun syyn vuoksi välttämätöntä tehdä öisin.

Puutarhajätteen hävittäminen ja kompostointi 14 §

 • Risujen ja vastaavien puutarhajätteiden avopoltto on pääosin kielletty koko kaupunkialueella savuhaittojen ehkäisemiseksi.
 • Puutarhajätettä voidaan sen sijaan kompostoida. Kompostoinnin vaihtoehtona on myös puutarhajätteen vieminen Sortti-asemalle. Puutarhajätettä ei saa viedä metsäalueille.

Vaarallisten kemikaalien ja jätteiden varastointi 11, 12 §

 • Vaaralliset kemikaalit ja jätteet on varastoitava niin, etteivät ne vahinkotilanteessa pääse
 • ympäristöön. Tärkeillä pohjavesialueilla varastoinnin on oltava erityisen huolellista.
 • Vaaralliset nestemäiset kemikaalit ja jätteet on varastoitava kaksivaippaisessa säiliössä, erillisessä suoja-altaassa olevassa säiliössä tai sellaisessa varastotilassa, josta kemikaalit eivät pääse ympäristöön.

Autojen, koneiden ja veneiden pesu 8, 9 §

 • Autojen ja koneiden toistuva pesu ja hiilivetyliuottimia sisältävien pesuaineiden käyttö on sallittu vain sellaisissa paikoissa, joissa pesuvedet voidaan johtaa hiekanerotuskaivon ja öljynerotuskaivon kautta jätevesiviemäriin. Sama koskee veneiden pesua, tosin tällöin hiekanerotusta ei vaadita.
 • Puhdistamatonta pesuvettä ei saa päästää mereen, avo-ojaan, vesistöihin (esimerkiksi joki, puro tai järvi) tai hulevesiviemäriin. Jos vene huuhdellaan satunnaisesti pelkällä vedellä, voidaan vedet kuitenkin johtaa mereen.

Helsingin ympäristönsuojelumääräykset löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Artikkeli Helsinki päivitti ympäristömääräyksiä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Näin joulu sujuu sopuisasti taloyhtiöissä

To, 12/13/2018 - 13:17

Joulumieli alkaa kohota taloyhtiöissäkin. Monen taloyhtiön pihassa kuusi tai piharakennus on koristeltu valonauhoin, ja asuntojen ikkunoista loistavat jouluiset valot. Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto kokosivat ohjeet, joiden avulla...

Artikkeli Näin joulu sujuu sopuisasti taloyhtiöissä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Päätöksenteon kiemurat hidastavat taloyhtiöiden digitalisaatiota

Ke, 12/12/2018 - 09:18

Lakiklinikka selvitti, mikä lainsäädännössä hidastaa rakennusalan digitalisaatiota.

Artikkeli Päätöksenteon kiemurat hidastavat taloyhtiöiden digitalisaatiota julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Muutos leimasi isännöintialan vuotta 2018

Ti, 12/11/2018 - 15:50

Isännöintiliitto on valvonut isännöintialan etuja ja vaikuttanut moneen alalla näkyvään muutokseen kuluneena vuonna. Yhteiskunnan digitalisaatio näkyy myös isännöintialalla. EU:n tietosuoja-asetus pakotti yritykset tarkastelemaan henkilötietojen tallentamista...

Artikkeli Muutos leimasi isännöintialan vuotta 2018 julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Sivut