• Arkisin ma-pe klo 9-15
 • 050 543 0995
 • toimisto[ät]joenisannointikeidas.fi
Tilaa syöte syöte Isännöintiliitto
Hyvä isännöinti kannattaa
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 59 min sitten

Isännöintiliiton talous- ja hallintopäälliköksi Jamilla Heiskanen

La, 10/19/2019 - 15:00

Isännöintiliiton talous- ja hallintopäälliköksi on valittu Jamilla Heiskanen. Heiskanen tulee Suomen Osakesäästäjät ry:stä, jossa hän on taloushallinnon lisäksi vetänyt muun muassa liiketoimintauudistusta, paikallisyhdistystoiminnan strategista kehittämistä, jäsenlehden ja nettisivujen konseptiuudistusta. Heiskanen aloittaa toimessaan talous- ja hallintopäällikkö Laura Blissin jäädessä vanhempainvapaalle marraskuussa 2019.

– Olen todella innoissani, että saamme juuri Jamilla Heiskasen meidän innostuneeseen ammattilaisjoukkoon. Heiskanen on näkyvä tyyppi nuorten talousorientoituneiden ihmisten keskuudessa, kantaaottava somepersoona ja innostava ja taitava aktivoimaan alueellista järjestötoimintaa. Näen, että hänen talousosaamisensa lisäksi näistä asioista on meille Isännöintiliitossa todella paljon iloa ja hyötyä. Uusien nuorien osaajien kiinnostuksen herättäminen on alalle elinehto, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

– On upeaa päästä työskentelemään kehittyvään Isännöintiliittoon heidän upean tiiminsä ja toimitusjohtaja Mia Koro-Kanervan kanssa. Tunnen yhdistystoiminnan hyvin ja kokemukseni edunvalvontaorganisaation kehittämisestä, motivoinnista ja kasvattamisesta tuovat ehdotonta lisäarvoa myös uudelle työnantajalleni. Vaikka olen talousihminen, olen aina uskonut yhteistyöhön ja ihmisiin ja odotan innolla pääseväni uuden tiimin kanssa auttamaan isännöintialaa kehittymään, Jamilla Heiskanen iloitsee.

Artikkeli Isännöintiliiton talous- ja hallintopäälliköksi Jamilla Heiskanen julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöinti on järjestelmien ja asiakkaiden ristipaineessa

Ke, 10/09/2019 - 14:20

Isännöintiliitto kartoitti jäsenistönsä kokemuksia alan sähköisistä työkaluista kesällä 2019 tehdyssä kyselyssä. Resurssien puute hidastaa järjestelmähankintoja.

Suomalaisissa isännöintiyrityksissä halutaan päivittää sähköisiä työkaluja ja järjestelmiä, mutta ajanpuute ja kustannuskysymykset ovat esteinä, käy ilmi Isännöintiliiton jäsenistölleen tekemästä Isännöinnin sähköiset työkalut -kyselystä.

– Monessa isännöintiyrityksessä on herätty siihen, että liiketoimintaa ja palveluita tulisi digitalisoida, mutta aikaa, osaamista ja ehkä myös rohkeutta siihen ei aina ole, kertoo Isännöintiliiton vt. yksikön johtaja Marianne Falck-Hvilstafeldt.

Isännöintialan sähköisiin työkaluihin liittyviä ongelmia tunnistettiin jo vuonna 2018 toimineessa Isännöintiliiton työryhmässä, joka koostui jäsenyritysten edustajista.

– Merkittävä haaste on, että isännöinnin asiakkaat odottavat yhä parempaa ja digitaalisempaa palvelua, mitä nykyiset järjestelmät eivät aina mahdollista. Ristipaine asiakkaiden odotusten ja alan järjestelmien kankeuden kanssa koetaan raastavaksi, työryhmää vetänyt Falck-Hvilstafeldt summaa.

Vaikka sähköisten työkalujen yleistilanne on monessa isännöintiyrityksessä kohtuullinen, puolet kyselyn vastaajista oli tyytymättömiä erilaisten arjessa käytettävien järjestelmien yhteensopivuuteen. Tieto ei siirry tarvittavissa määrin esimerkiksi isännöintijärjestelmän ja kiinteistönhuollon järjestelmän välillä.

– Isännöintialan järjestelmien rajapinnat eivät ole vieläkään kovin avoimia. Avoimuuteen liittyvä ongelma ratkeaa todennäköisesti tulevina vuosina, kun sähköinen osakehuoneistorekisteri tuo mukanaan erilaisia vaatimuksia, Isännöintiliiton palvelupäällikkö Ira Tenhunen toteaa.

Isännöintiliitto vie jäsentensä toiveita eteenpäin

Isännöintiliitto tarjoaa jäsenyrityksilleen konkreettista apua kehitysprojekteihin.

– Kehittäminen perustuu toimivaan yhteistyöhön, jossa myös isännöinti osaa sanoittaa omat tarpeensa. Kyselyssä nousi vahvasti esiin isännöintiyritysten resurssipuute, Tenhunen toteaa.

Kyselyn mukaan myös isännöintiyritysten ja alalla toimivien ohjelmistoyritysten välille tarvitaan lisää yhteistyötä ja jouhevaa tiedonkulkua.

­– Olemme aloittamassa tiiviimmän yhteistyön isännöintialan järjestelmätoimittajien kanssa, jotta voimme kertoa heille entistä tarkemmin jäsenyritystemme tarpeista, Tenhunen sanoo.

Järjestelmätoimittajilta ei osteta pelkkää teknologiaa vaan myös toimiva yhteistyösuhde, jonka ylläpitäminen on molempien osapuolten vastuulla.

– Jäsenyrityksemme toivovat myös, että alan järjestelmätoimittajat kuuntelisivat herkemmällä korvalla heidän arkisia haasteitaan, ja löytäisivät yhdessä ratkaisuja ongelmiin, Falck-Hvilstafeldt lisää.

Isännöinnin sähköiset työkalut -kyselyyn vastasi 161 alalla eri rooleissa työskentelevää ammattilaista Isännöintiliiton jäsenyrityksistä. Isännöintiliitto julkaisee joka toinen vuosi myös kattavan isännöintialan digiselvityksen. Seuraava selvitys tehdään vuonna 2020.

 

Lisätietoja:

Ira Tenhunen
Palvelupäällikkö
040 578 5640
ira.tenhunen@isannointiliitto.fi

Marianne Falck-Hvilstafeldt
Yksikönjohtaja
0400 608 920
marianne@isannointiliitto.fi

 

 

Artikkeli Isännöinti on järjestelmien ja asiakkaiden ristipaineessa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Suomen parhaaksi taloyhtiöksi on valittu vantaalainen As Oy Säästöpyrstö

Ke, 10/02/2019 - 15:15

Suomen parhaaksi taloyhtiöksi on tänään valittu As Oy Säästöpyrstö, joka erottui edukseen muun muassa selkeällä tulevaisuuden tavoitteella ja visiolla: yhtiö haluaa olla yksi Vantaan arvostetuimmista taloyhtiöistä vuonna 2028.

Tuomaristo kiitti yhtiötä myös avoimuudesta. Avoin taloushallinto ja osakkaidenkin pääsy tärkeiden asiakirjojen ääreen sujuvoittaa asumista.

– Lisäksi taloyhtiöllä on sen omiin tarpeisiin tehty strategia, joka on pohdittu tarkkaan niin vahvuuksien kuin heikkouksienkin kautta. Taloyhtiön viestinnässä otetaan huomioon kaikki osakkaat ja asukkaat: viestintä ulottuu perinteisestä ilmoitustaulu- ja kirjeviestinnästä Facebook-ryhmään ja taloyhtiösivuihin, tuomaristo perusteli valintaa.

Kotitalo-median päätoimittaja Maria Mäkisen mukaan kilpailu nostaa taloyhtiöasumisen profiilia sekä hallituksen ja isännöinnin hyvän ja toimivan yhteistyön merkitystä.

– 2,7 miljoonaa suomalaista asuu taloyhtiöissä. Julkisuudessa puhutaan usein taloyhtiöelämän ongelmista, vaikka suurin osa on tyytyväisiä asumismuotoonsa. Haluamme tuoda esille hyviä esimerkkejä suunnitelmallisesta taloyhtiön kehittämisestä, jota hallitus, isännöinti ja osakkaat ja asukkaat tekevät yhteistyössä.

Kunniamaininnan kilpailussa sai turkulainen As Oy Sairashuoneenkatu 14. Finaalissa olivat myös Asunto Oy Jalkarannan-Metsä (Lahti), As Oy Pusurikallio (Forssa) ja Asunto-osakeyhtiö Vallilan Pienasunnot N:o 2 (Helsinki).

Suomen paras taloyhtiö -kilpailun järjestää Isännöintiliiton julkaisema Kotitalo-media. Paras taloyhtiö palkitaan joka toinen vuosi Kiinteistömessuilla. Tänä vuonna etsittiin yhtiötä, joka suunnittelee tulevaisuutta pitkäjänteisesti ja viestii esimerkillisesti. Voittajat valitsi raati, johon kuuluivat Kotitalo-median päätoimittaja Maria Mäkinen, Motivan viestintäjohtaja Kati Laakso, Vahanen Pro:n strategia-asiantuntija Anu Norros ja Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Palkinnoksi voittajayhtiö sai kunniakirjan ja 1 000 euroa.

Artikkeli Suomen parhaaksi taloyhtiöksi on valittu vantaalainen As Oy Säästöpyrstö julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Viisi vinkkiä osakkaan remonttiin

Ti, 09/24/2019 - 17:31

Omaa asuntoa voi sisustaa ja pintaremontoida ihan miten haluaa, mutta isommissa ehostuksissa täytyy muistaa muutama asia. Viiden kohdan muistilista varmistaa, että remontti sujuu oikein.

1. Älä unohda remontti-ilmoitusta

Mikäli remontti vaikuttaa rakenteisiin tai naapuriasuntoihin, täytyy ennen töiden aloittamista tehdä remontti- eli muutostyöilmoitus. Esimerkiksi lattiatyöt täytyy ilmoittaa, koska lattiamateriaalin vaihtaminen uuteen voi aiheuttaa sen, että askelet kuuluvat aiempaa paremmin alakertaan.

Vasta kun muutostyöilmoitus on käsitelty ja hyväksytty, voi osakas aloittaa remontin.

2. Teetä asbestikartoitus ammattilaisella

Jos remontissa puretaan rakenteita ja talo on valmistunut ennen vuotta 1994, pitää tehdä asbestikartoitus. Asbestinäytteen voi ottaa vain alan ammattilainen, eikä pelkkä näyte vielä ole lain vaatima kartoitus. Vanhassa talossa asbestinäyte täytyy ottaa jopa silloin, kun repii pois tapetteja.

3. Palkkaa ammattilainen tekijäksi

Mikäli kyse on pienemmästä työstä, kuten tapetoinnista, joka sujuu itseltä, voi pienet kunnostukset tehdä itse. Jos itsellä ei ole tarvittavia taitoja, täytyy hankkia ammattilainen tekemään työt. Etenkään mahdollisesti vaarallisia töitä, kuten sähkötöitä, ei saa mennä tekemään itse.

Jos ammattilaisen löytäminen tuntuu hankalalta, kannattaa jo muutostyöilmoitusta tehdessä kysyä, onko isännöinnillä tiedossa osaavia tekijöitä. Ammattilaista voi myös etsiä esimerkiksi netin kautta tai tuttavien suositusten perusteella. Joka tapauksessa kannattaa tarkistaa, että henkilöllä on asianmukainen ammattitaito ja mahdolliset luvat kunnossa. Töistä ja kustannuksista sovitaan kirjallisesti.

4. Huolehdi valvonnasta ja tarkastuksista

Remonttia täytyy aina valvoa, mutta valvonnan määrä vaihtelee. Pienemmissä remonteissa valvontaan voi riittää osakkaan omavalvonta, johon voi kuulua esimerkiksi työvaiheiden valokuvaaminen ja kuvien toimittaminen isännöitsijälle.

Isommissa remonteissa taas taloyhtiö voi asettaa työlle valvojan, joka seuraa remontin etenemistä tarkastuskäynneillä. Valvonnasta koituvan laskun maksaa osakas, joka voi halutessaan palkata lisäksi oman valvojan.

Isommissa remonteissa tehdään yleensä lopputarkastus ja esimerkiksi märkätilojen saneerauksessa tarkastuksia tehdään myös työvaiheiden välillä. Valvonta ja tarkastukset ovat kaikille hyödyksi. Kun remontista on asianmukaiset tiedot, säilyy tieto huoneiston historiasta isännöitsijäntodistuksessa.

Luvaton remontti, jossa valvontaa ja tarkastuksia ei tehdä, on pahimmillaan haitaksi niin taloyhtiölle kuin osakkaallekin. Esimerkiksi huolimattoman remontin vuoksi syntynyt vesivahinko on muille asukkaille inhottava riesa ja osakkaalle siitä koituu kallis lasku.

5. Hae kotitalousvähennystä

Osakas voi saada kotitalousvähennystä sellaisista kunnossa pito- ja perusparannustöistä, jotka eivät ole yhtiön vastuulla, eli käytännössä huoneiston sisäosien ”mukavuus-remontoinnista”, kuten keittiö- ja kylpyhuoneremonteista.

 

Lue lisää Kotitalosta: Osakas, ethän ryhdy remonttiin suin päin? Muista muutostyöilmoitus, valvonta ja tarkastukset

 

Uutishuoneeseen

Artikkeli Viisi vinkkiä osakkaan remonttiin julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Hallitus muuttamassa korjausavustuksia säätelevää lakia. Isännöintiliitto antoi lausunnon.

Ti, 09/24/2019 - 11:53

Isännöintiliitto on antanut lausunnon hallituksen esityksestä, joka koskee lakia asuinrakennusten ja asuntojen korjausavustuksista annetun lain muuttamisesta.

Rinteen hallitusohjelmassa asetettiin tavoitteeksi ottaa käyttöön avustus asuntojen ja asuinrakennusten kuntotutkimuksiin ja perusparannussuunnitelmien laatimiseen. Hallitus antoi syyskuussa asiasta esityksen.

Tukea sisäilmaongelmien ratkaisemiseen

Hallituksen esityksessä ehdotetaan, että asuinrakennusten ja asuntojen korjausavustuksista annettua lakia muutetaan siten, että jatkossa asuinrakennusten ja asuntojen kuntotutkimuksiin sekä rakennusten perusparannusten suunnittelusta aiheutuviin kustannuksiin voidaan myöntää avustusta.

Nämä avustukset on tarkoitus kohdentaa kosteus- ja mikrobivaurioituneiden ja muutoin sisäilmaongelmaisten asuntojen ja asuinrakennusten kuntotutkimuksiin ja perusparannusten suunnitteluun. Avustuksia myönnettäisiin sekä asuinrakennuksen omistavalle yhteisölle että luonnolliselle henkilölle.

Isännöintiliitolta pyydettiin lausuntoa hallituksen esityksestä. Isännöintiliitto korosti lausunnossaan suunnitelmallisen kiinteistönpidon merkitystä rakennuskannan laadun ylläpitämisessä. Lausunnossa esitettiin, että avustuksen saaminen nyt ehdotettuihin tarkoituksiin edellyttäisi hakijana olevalta yhteisöltä taloyhtiön kunnossapitoa koskevaa pitkäntähtäimen strategiaa. Taloyhtiöstrategian edellyttäminen kohdentaisi avustukset kohteisiin, jotka sitoutuvat panostamaan suunnitelmalliseen kiinteistönpitoon. Lisäksi lausunnossa kiinnitettiin huomiota siihen, että avustuksensaajia koskevaa pykälää on tarkennettava, mikäli tarkoituksena on, että myös asunto-osakkeet omistavalla luonnollisella henkilöllä on tosiasiallisesti mahdollisuus saada avustusta yhteisön lisäksi.

Tästä pääset tutustumaan tarkemmin kaikkien esityksestä annettujen lausuntojen sisältöön.

Avustusta luvassa myös kerrostalojen energiaremontteihin

Hallitusohjelmassa asetettiin tavoitteeksi myös ottaa käyttöön erityisesti taloyhtiöille suunnattu energia-avustusjärjestelmä, jolla tuetaan energiatehokkuuden parantamiseen sekä älykkääseen ja joustavaan energiankulutukseen tähtääviä toimenpiteitä.

Ympäristöministeriön ilmoitti tiedotteessa 17.9.2019, että energiatehokasta asumista edistetään varaamalla valtion budjetissa erityisesti asuinkerrostalojen energiaremonttien tukemiseen 20 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja kokonaisuudessaan 100 miljoonaa vuosina 2020-2022 yhteensä. Energia-avustuksia voivat saada sekä vapaarahoitteiset että ARA-rahoitteiset talot. Tuen yksityiskohdat ovat vielä valmistelussa. Avustus on osa askelia kohti hiilineutraalia Suomea vuonna 2035.

Artikkeli Hallitus muuttamassa korjausavustuksia säätelevää lakia. Isännöintiliitto antoi lausunnon. julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöintiliitto laajentaa vaikuttamistyötään vuonna 2020

To, 09/19/2019 - 15:25

Toimintavuoden 2020 aikana Isännöintiliitto keskittyy parantamaan jäsenkokemustaan, jotta kaikki erilaiset jäsenet kokisivat saavansa tarvitsemiaan palveluja. Isännöintiliitto on koko alaa yhdistävä liitto, ja on tärkeää kehittää jäsenpalveluja niin että sekä isot että pienet toimijat kaikkialla Suomessa tuntevat liiton omakseen.

Tulevan vuoden toimintasuunnitelman yksi kärkihanke on strategian uudistaminen. Isännöintiliiton nykyinen strategiakausi päättyy ensi vuoden lopussa, ja Isännöintiliitto valmistautuu uuteen strategiakauteen määrittelemällä uudelleen arvot, vision ja strategian talven 2019-2020 aikana yhdessä jäsenten kanssa.

– Aiemmin Isännöintiliitolla on ollut voimakkaat kasvutavoitteet. Kasvu on tietenkin tärkeää, mutta jatkossa keskipisteessä ei ole kasvu vaan se, mitä kasvulla ja resursseilla saadaan aikaan, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva sanoo.

Uudistuksia on luvassa myös Isännöintiliiton Kotitalo-mediassa. Taloyhtiön päättäjille suunnattua lehteä täydentää verkkosivusto kotitalolehti.fi, joka palvelee koko asumisen kenttää osakkaat mukaan lukien. Verkkosivuston mahdollisuuksia tarjota kaupallista mediatilaa parannetaan. Kotitalo-median tarkoitus on auttaa taloyhtiöiden hallituksia ja osakkaita sekä isännöintiä ymmärtämään toisiaan paremmin.

Huomiota vaikuttamiseen jäsenten hyväksi

Tulevan vuoden aikana Isännöintiliitto keskittyy myös syventämään vaikuttamistyötään sekä kehittämään isännöinnin verkostoitumismahdollisuuksia.

– Isännöintiliiton tärkein tehtävä on vaikuttaa jäsenille tärkeisiin asioihin ja helpottaa jäsenten arkea sekä auttaa heitä kehittymään. Sitä pitää tehdä monella tasolla, ja siinä tarvitaan joukkovoimaa, Koro-Kanerva sanoo.

Jatkossa Isännöintiliitto osallistuu asumiseen, isännöintialaan ja alan arvostukseen liittyvään keskusteluun entistä aktiivisemmin mediassa ja parantaa yhteyksiään yhteiskunnallisiin päättäjiin. Vaikuttamistyötä tukevat tiivis yhteistyö jäsenten sekä sidosryhmien, alan muiden järjestöjen ja oppilaitosten kanssa.

Isännöintiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2020 hyväksyttiin syysliittokokouksessa, joka pidettiin Helsingissä 19.9.2019. Liittokokouksessa valittiin myös uusi hallitus.

Artikkeli Isännöintiliitto laajentaa vaikuttamistyötään vuonna 2020 julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöintiliitto palkitsi yhteistyön taitajia

Ke, 09/18/2019 - 21:01

Isännöintiliiton vuosittaiset palkinnot jaettiin Helsingissä Isännöintipäivillä 18.9. Apollo Live Clubilla järjestetyssä iltajuhlassa.

Palkintojen teemana oli tänä vuonna yhteistyö. Isännöintiliiton 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi esiin haluttiin nostaa yhteistyökykyisiä isännöinnin osaajia ja isännöinnin toimintatapoja, jotka edistävät hyvää yhteistyökulttuuria.

Palkintoja jaettiin neljässä kategoriassa: isännöitsijä, isännöintiyritys, isännöintiteko ja palveluverkostoyritys. Jokaiseen kategoriaan oli valittu kolme finalistia. Lisäksi Isännöinnin Auktorisointi ISA ry palkitsi vuoden ISA-yrityksen. 

Kilpailuun tehtiin poikkeuksellisen paljon ehdokasilmoittautumisia, joista palkintoraati valitsi kunkin sarjan finalistit. Palkintoraadin asiantuntijoina toimivat asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toimitusjohtaja Jarno Tuimala  Kiinkosta ja yhteysjohtaja Timo Tossavainen  Kiinteistöliitosta.

Finalisteista valittiin lopulliset voittajat tänä vuonna ensi kertaa yleisöäänestyksellä, joka jatkui Isännöintipäiville asti. Äänestyksessä annettiin yhteensä huikeat 3409 ääntä.

Isännöitsijäksi 2019 valittiin suurella äänimäärällä turkulainen Tiia Granberg Isännöinti Granberg Oy:stä. Hänen mielestään hyvässä yhteistyössä kaikki osapuolet ovat samalla puolella pöytää. Granbergilla on useita luottamustoimia isännöinti- ja kiinteistöalalla. 

Isännöintiyritys 2019 -kilpailusta muodostui tiukka, mutta lopulta suurimman äänipotin vei Taloasema. Taloasema-ketjun toimipisteet tekevät tiivistä yhteistyötä, jolloin taloyhtiöillä missä päin Suomea tahansa on saatavillaan kaikki ketjussa oleva osaaminen. 

Isännöintiteko 2019 -palkinnon pokkasi Suomen Tekniset Isännöitsijät Oy:n (STIO) palvelukonsepti. STIO pyrkii vapauttamaan isännöintiyritysten resursseja tarjoamalla teknisen isännöinnin palvelut ulkoistettuna palveluna yritysten käyttöön. 

Palveluverkostoyritys 2019 -palkinnon voittajaksi yleisö äänesti Lindström Oy:n. Lindström kehittää asiakaskokemustaan verkostoitumalla aktiivisesti, ja isännöitsijöiden tarpeet tunnetaan yrityksessä hyvin. Palveluverkostoyritys 2019 -palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Isännöinnin Auktorisointi ISA ry nimesi vuoden 2019 ISA-yritykseksi turkulaisen TVT Asunnot Oy:n. Vuokratalojen isännöintiin keskittynyt yritys sai korkeimman pistemäärän ISA-auditoinneissa.        

Isännöintiliitto palkitsee esimerkillisiä isännöintialan osaajia vuosittain.  

Artikkeli Isännöintiliitto palkitsi yhteistyön taitajia julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Lindström Oy voitti Palveluverkostoyritys 2019 -palkinnon 

Ke, 09/18/2019 - 21:00

Lindström Oy on valittu Isännöintiliiton Palveluverkostoyritys 2019 -kilpailun voittajaksi. Isännöintiliitto palkitsee vuosittain kiinteistöalan ammattilaisia Isännöintipäivillä, jotka tänä vuonna järjestettiin Helsingissä. Palkintojen teemana oli yhteistyö. 

Lindström Oy: Helena KUjanpää ja Juha Ikonen. Kuva: Milla von Konow

Lindström helpottaa asiakkaidensa arkea vuokraamalla ja huoltamalla työvaatteita, mattoja, teollisuuspyyhkeitä, ravintolatekstiileitä, WC-tiloihin annostelijoita ja puuvillapyyhkeitä sekä tytäryhtiönsä Comfortan kautta hotellitekstiileitä. Isännöitsijät kiittävät etenkin vaihtomattopalvelun sujuvuutta, joustavuutta ja henkilökohtaista palvelua.   

Key account manager Juha Ikonen kertoo, että yrityksellä on ollut kiinteistötoimialalle oma tiimi ja tekijät 1990-luvulta asti. Asuntopuolen asiakkuuksia hoitaa yhteensä noin 20 henkilöä, joista osa on ollut alalla jo 20 vuotta. Isännöitsijöiden tarpeet tunnetaan hyvin.  

– Hyvän asiakaskokemuksen tekevät halu tehdä tätä työtä ja intohimo sektoria kohtaan. Autamme Isännöitsijää mahdollisimman joustavasti onnistumaan omassa työssään ja helpottamaan taloyhtiöiden arkea. Esimerkiksi uudessa kohteessa matot saadaan paikalle minuutin tarkkuudella ja vaihdetaan tarvittavan monta kertaa, kunnes arki alkaa rullata normaalisti, Ikonen kertoo.  

Lindström kehittää asiakaskokemustaan verkostoitumalla aktiivisesti. Asiakastapaamisten lisäksi yhteyshenkilöt päivittävät tietojaan isännöintialasta esimerkiksi Isännöintiliiton ja sen jäsenyhdistysten tilaisuuksissa. Henkilöstön kesken on pidetty työpajoja, ja vielä tänä vuonna alkavat myös uudet Lindström Inno -työpajat, joissa työntekijät ja asiakkaat luotaavat tulevia trendejä yhdessä.   

Lindströmin tavoite on auttaa kumppaneitaan tekemään kestävää liiketoimintaa ja näyttämään se. Yhä useampia yrityksiä kiinnostaa kiertotalous, jota tekstiilien uudelleenkäyttö ja keskitetty pesu ovat puhtaimmillaan. Ikosen mukaan myös kiinteistöalan asiakkaat haluavat entistä enemmän huomioida ympäristön.   

Lindström Oy:llä on 4300 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 387 miljoonaa euroa.

Isännöintiliiton palkintojen finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toimitusjohtaja Jarno Tuimala Kiinkosta ja yhteysjohtaja Timo Tossavainen Kiinteistöliitosta. Lopulliset voittajat valittiin tänä vuonna ensi kertaa yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistettiin palkintogaalassa Isännöintipäivillä Helsingissä 18.9.2019. 
 
Isännöintiliitto palkitsee vuosittain alalla ansioituneita isännöintiyrityksiä, isännöitsijöitä ja isännöintitekoja, sekä tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös isännöinnin palveluverkostoon kuuluvia yrityksiä. Isännöintiliiton 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi esiin on haluttu nostaa yhteistyökykyisiä isännöinnin osaajia ja hyvää yhteistyötä edistäviä isännöinnin toimintatapoja. 
 
Palveluverkostoyritys 2019 -palkinnon voittajaksi etsittiin yritystä, joka kuuluu Isännöintiliiton Palveluverkostoon, ja sen toimintatavat tai tuotteet edistävät hyvää yhteistyötä ja kumppanuutta.  
  

Lisätiedot:   

Key account manager Juha Ikonen
Lindström Oy
juha.ikonen@lindstromgroup.com
020 111 600
www.lindstromgroup.com/fi   

Viestinnän tuottaja Meri Siippainen
Isännöintiliitto
meri.siippainen@isannointiliitto.fi
050 5522971

Artikkeli Lindström Oy voitti Palveluverkostoyritys 2019 -palkinnon  julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Suomen Tekninen Isännöinti Oy:n palvelukonsepti on Isännöintiteko 2019

Ke, 09/18/2019 - 21:00

Suomen Teknisen Isännöinti Oy:n (STIO) palvelukonsepti on valittu Isännöintiteko 2019 -kilpailun voittajaksi. Isännöintiliitto palkitsee vuosittain kiinteistöalan ammattilaisia Isännöintipäivillä, jotka tänä vuonna järjestettiin Helsingissä. Palkintojen teemana oli yhteistyö. 

STIO Suomen tekninen isännöinti Oy: Janne Sinisalo ja Joni Hänninen. Kuva: Milla von Konow

– Joskus pieni toimija ei saa kilpailutuksiinsa yhtään varteenotettavaa tarjoajaa. Meidän kauttamme tehtynä kilpailutukseen saadaan hyvät tarjoukset ja yhteistyöyrityksemme kokevat pienenkin toimijan mielekkäänä asiakkaana, kertoo johtava tekninen isännöitsijä Janne Sinisalo.    

Suomen Tekninen Isännöinti pyrkii vapauttamaan isännöintiyritysten resurssit niiden ydinosaamiseen, eli isännöintiin, tarjoamalla teknisen isännöinnin palvelut ulkoistettuna palveluna yritysten käyttöön. Palvelullaan STIO tasa-arvoistaa yrityksiä, sillä pienemmillä isännöintiyrityksillä on usein heikommat mahdollisuudet tarjota teknisen isännöinnin palveluja. Myös isoilla yrityksillä on entistä enemmän tarvetta ostaa jotain osaamista talon ulkopuolelta. 

STIO on ratkaissut myös monta asiakkaansa konfliktitilannetta, kun urakoitsija ja taloyhtiö ovat riitaantuneet rakennushankkeen lopputuloksesta. STIO on tullut apuun palauttamaan keskusteluyhteyttä ja laatimaan reklamaatioita. Puolueettoman asiantuntijan tuella on vältetty vuosikausien oikeusprosesseja ja säästetty taloyhtiöiden rahaa.  

“Yritys toimii asiakaslähtöisesti ja ammattitaidolla. He ovat valmiita räätälöimään palveluaan asiakkaan brändin ja toiveiden mukaan”, kirjoittaa yritystä palkittavaksi ehdottanut asiakas.   

Tällä hetkellä Suomen Tekninen Isännöinti Oy tekee yhteistyötä noin 30 isännöintiyrityksen kanssa, ja sen palvelujen piirissä on näiden kautta noin 1500 taloyhtiötä. STIO:n liikevaihto vuonna 2018 oli 1,2 miljoonaa euroa ja se työllistää 16 työntekijää.  

Isännöintiliiton palkintojen finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toimitusjohtaja Jarno Tuimala Kiinkosta ja yhteysjohtaja Timo Tossavainen Kiinteistöliitosta. Lopulliset voittajat valittiin tänä vuonna ensi kertaa yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistettiin palkintogaalassa Isännöintipäivillä Helsingissä 18.9.2019. 

Isännöintiliitto palkitsee vuosittain alalla ansioituneita isännöintiyrityksiä, isännöitsijöitä ja isännöintitekoja, sekä tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös isännöinnin palveluverkostoon kuuluvia yrityksiä. Isännöintiliiton 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi esiin on haluttu nostaa yhteistyökykyisiä isännöinnin osaajia ja hyvää yhteistyötä edistäviä isännöinnin toimintatapoja. 

Isännöintiteko 2019 palkinnon voittajaksi etsittiin tänä vuonna yhteistyönä syntynyttä tai hyvää yhteistyökulttuuria edistävää isännöinnin hanketta, palvelua tai tuotetta.  

  

Lisätiedot: 

Johtava tekninen isännöitsijä Janne Sinisalo
Suomen Tekninen Isännöinti Oy
janne.sinisalo@stio.fi 
046 878 2708 

Viestinnän tuottaja Meri Siippainen
Isännöintiliitto
meri.siippainen@isannointiliitto.fi
050 5522971

 

Artikkeli Suomen Tekninen Isännöinti Oy:n palvelukonsepti on Isännöintiteko 2019 julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Vuoden 2019 ISA-yritys on TVT Asunnot Oy Turusta

Ke, 09/18/2019 - 21:00

Isännöinnin Auktorisointi ISA ry on nimennyt vuoden ISA-yritykseksi TVT Asunnot Oy:n Turusta. Vuokratalojen isännöintiin keskittynyt yritys sai korkeimman pistemäärän auditoinneissa. Auditoinnin suoritti DNV GL Business Assurance Finland Oy Ab. 

Vuoden ISA- yritys palkitaan parhaimmat pisteet yritysauditoinneissa saaneena isännöintiyrityksenä. TVT Asunnot Oy:n henkilökuntaa. Raine Laiho, Mia-Krista Jalava, Annika Haltsonen, Kaisa Manner, Jari Helenius, Tuuli Vaahtera, Lasse Lähdemäki, Jaana Heikola, Kimmo Tilli, Jyrki Kortekuru, Tomi Westerholm.
Kuva: Vesa-Matti Väärä.

Yritys auditoitiin ISA:n laatukriteerien mukaan vuoden 2018 lopussa. Keväällä 2018 uudistuneet auditointikriteerit painottavat erityisesti tavoitteellisia prosesseja. TVT Asunnot Oy:ssä prosesseja kehitetään jatkuvasti asiakastyytyväisyystutkimusten ja bränditutkimusten pohjalta, sekä ISA-auditoinnin tulosten kautta.

– Tutkimustuloksien kautta saamme tiedon, mitä asiakkaat pitävät tärkeänä. Näihin kriittisiin tekijöihin satsataan enemmän, kertoo kiinteistöpäällikkö Lasse Lähdemäki TVT Asunnoilta.

Jokainen ISA-auktorisoitu yritys tarkastetaan eli auditoidaan kolmen vuoden välein yhteisen laatukriteeristön mukaan. Kriteerein tutkitaan yrityksen kehittämistä, prosesseja ja viestintää, sekä yrityksen vastuullisuutta.

Erityisesti vastuun ottaminen ympäristöstä näkyy TVT Asunnoissa vahvasti. Vuonna 2017 yritys ohjasi asukkaiden vedenkulutustottumuksia ”vesikuuriksi” nimetyllä hankkeella ja edellisellä lämmityskaudella toteutettiin ”lämpökuuri”, jossa energiansäästöjä haettiin kiinnittämällä huomiota asuntojen lämpötiloihin. Asukkaat otettiin mukaan projekteihin mittaamaan omaa kulutustaan ja kisaamaan energiasäästöistä keskenään. Hankkeista saatuja kokemuksia on jaettu myös sidosryhmien opiksi, kuten Turku 2029 hiilineutraalius -hankkeeseen.

Lähdemäki itse pitää yrityksen vahvuutena myös sitä, miten isännöityjen taloyhtiöiden asukkaat ovat aktiivisesti mukana kehitystyössä. Kolme kertaa vuodessa pidettävissä asukasneuvoston kokouksissa käydään tulevat projektit läpi ja asukkaat pidetään ajan tasalla ajankohtaiskoulutuksilla.

Hankkeet ja viestintä saivat kiitosta

Vastuullisuuden ja kehittämisen lisäksi TVT Asunnot sai auditoinneissa hyvää palautetta muun muassa viestinnästä. Myös henkilöstö viihtyy yrityksessä pitkään ja asiakkaiden antama suositteluindeksi yritykselle on korkea.

– TVT Asunnot on panostanut viestintään, kuten asukasviestintään, ja erityisesti asumisen ympäristö- ja energiatehokkuusnäkökulmat ovat olleet vahvasti esillä. Yritys on myös suunnitellut ja toteuttanut innovatiivisia energiatehokkuus- ja ympäristökehityshankkeita. Myös uusissa ISA-arviointikriteereissä huomioitu riskien tunnistaminen ja niiden hallinta on toteutettu järjestelmällisesti, kiteyttää yrityksen auditoinut Hannu Salminen.

– Koska toimimme vuokratalopuolella, ISA-auditointi tarjoaa hyvä mahdollisuuden benchmarkata omaa toimintaa. On mukavaa, että nyt saadaan Vuoden ISA-yritys -palkinto vuokratalomaailmaan, kommentoi Lähdemäki ISA-palkintoa.

TVT Asunnot isännöi omistamissaan kohteissa yhteensä 11 000 asuntoa ja noin 600 000 huoneistoneliötä Turun seudulla. Yhteensä koko yrityksessä työskentelee 55 henkilöistä, joista 15 tekee töitä isännöinnin puolella, joko isännöitsijöinä, kiinteistösihteereinä tai asunnontarkastajina.

ISA-auktorisointijärjestelmää ylläpitää Isännöinnin Auktorisointi ISA ry. Tällä hetkellä auktorisoituja yrityksiä on 87. Auktorisointi myönnetään vain laatukriteerit täyttäville isännöintiyrityksille. Auktorisointiin kuuluu osana DNV GL Business Assurance Finland Oy Ab:n joka kolmas vuosi tekemä auditointi, joka antaa samalla yrityksille arvokasta, toiminnan kehittämiseen auttavaa tietoa.

ISA-auktorisointijärjestelmää ylläpitää Isännöinnin Auktorisointi ISA ry. Tällä hetkellä auktorisoituja yrityksiä on 87. Auktorisointi myönnetään vain laatukriteerit täyttäville isännöintiyrityksille. Auktorisointiin kuuluu osana DNV GL Business Assurance Finland Oy Ab:n joka kolmas vuosi tekemä auditointi, joka antaa samalla yrityksille arvokasta, toiminnan kehittämiseen auttavaa tietoa. 

 

Lisätiedot:  

Isännöinnin Auktorisointi ISA ry 
Hallituksen puheenjohtaja
Krister Ilvonen
krister.ilvonen@mtr.fi
(09) 838 7250
www.isayhdistys.fi/ 

TVT Asunnot Oy
Kiinteistöpäällikkö
Lasse Lähdemäki
lasse.lahdemaki@tvt.fi
(02) 262 2096
www.tvt.fi 

Artikkeli Vuoden 2019 ISA-yritys on TVT Asunnot Oy Turusta julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Taloasema voitti Isännöintiyritys 2019 -palkinnon 

Ke, 09/18/2019 - 21:00

Taloasema on valittu Isännöintiyritys 2019 -kilpailun voittajaksi. Isännöintiliitto palkitsee vuosittain alan ammattilaisia Isännöintipäivillä, jotka tänä vuonna järjestettiin Helsingissä. Palkintojen teemana oli yhteistyö.  

Taloasema, ylärivissä: Kari Suojalehto. Ari Takkunen, Nina Gromoff, Miro Takkunen, Ari Lantea. Alarivi: tj Esko Pietikäinen ja tilitalo Emmasta Tuulevi Pettinen. Kuva: MIlla von Konow.

Isännöintiyritys 2019 -palkinnon voittajaksi etsittiin yritystä, joka on esimerkillinen palvelukumppani ja vaalii toiminnassaan yhteistyötä edistäviä toimintatapoja. 29 eri kaupungissa toimivan Taloasema-ketjun toimipisteet tekevät tiivistä yhteistyötä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Näin taloyhtiöillä missä päin Suomea tahansa on saatavillaan kaikki ketjussa oleva osaaminen, olipa kyse taloudellisesta, teknisestä tai juridisesta asiasta.  

Yhteistyökumppanien ja asiakkaiden kanssa tehdään monenlaista yhteistyötä – yhden kehityshankkeen tuloksena syntyi esimerkiksi yhtiökokoussovellus, joka mahdollistaa osallistumisen taloyhtiön yhtiökokoukseen verkkosovelluksen kautta ajasta ja paikasta riippumatta. Ammatillisen lisäkoulutuksen järjestäjä Amiedun kanssa toteutettiin hanke, jossa asiakasyhtiöiden hallitukset otettiin työpajoihin mukaan kehittämään taloyhtiöiden teknisiä palveluja.  

– Pyrimme kehittämään palvelumalleja, jotka auttavat sekä asiakasta että isännöitsijää. Palvelumallit, jotka palvelevat kumpaakin tahoa, otetaan parhaiten käyttöön, ja ne ovat tärkeä osa asiakaslähtöistä isännöintiä, kehitysjohtaja Nina Gromoff kertoo Taloaseman toimintakulttuurista.  

Henkilöstöllä on hyvä yhteishenki, ja palvelu perustuu yhdessä tekemisen kulttuuriin. Myös teknistä osaamista käytetään hyödyksi yli toimipisterajojen. Ketju tarjoaa henkilöstölle keskusyksikön ja lakimiesten tuen sekä yhteistyötä edistäviä tapahtumia, ajankohtaiskoulutuksia ja keskustelufoorumeita.   

Taloasema tekee paljon yhteistyötä myös paikallisten toimijoiden kanssa, jolloin tuetaan alueen kehitystä ja asiakkaat saavat parhaan paikallisen toimijan toimeksiannoilleen.  

Valtakunnallisella Taloasemalla on 36 toimipistettä 29 paikkakunnalla. Yhteensä Taloasema isännöi noin 800 taloyhtiötä Suomessa, sen liikevaihto oli vuonna 2018 oli 5 miljoonaa euroa, ja se työllistää yli 65 työntekijää.  

 

Isännöintiliiton palkintojen finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toimitusjohtaja Jarno Tuimala Kiinkosta ja yhteysjohtaja Timo Tossavainen Kiinteistöliitosta. Lopulliset voittajat valittiin tänä vuonna ensi kertaa yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistettiin palkintogaalassa Isännöintipäivillä Helsingissä 18.9.2019. 

Isännöintiliitto palkitsee vuosittain alalla ansioituneita isännöintiyrityksiä, isännöitsijöitä ja isännöintitekoja, sekä tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös isännöinnin palveluverkostoon kuuluvia yrityksiä. Isännöintiliiton 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi esiin on haluttu nostaa yhteistyökykyisiä isännöinnin osaajia ja hyvää yhteistyötä edistäviä isännöinnin toimintatapoja. 

Isännöintiyritys 2019 -palkinnon voittajaksi etsittiin yritystä, joka on esimerkillinen palvelukumppani ja vaalii toiminnassaan yhteistyötä edistäviä toimintatapoja. Yritykseltä edellytettiin toimivia prosesseja asiakasyhteistyön ja kumppaniyhteistyön toteuttamiseen.  

  

Lisätiedot:  

Kehitysjohtaja Nina Gromoff
Taloasema Oy
nina.gromoff@taloasema.fi
050 300 8969 

Toimitusjohtaja Esko Pietikäinen
Taloasema Oy
esko.pietikainen@taloasema.fi
040 1471300 

Viestinnän tuottaja Meri Siippainen
Isännöintiliitto
meri.siippainen@isannointiliitto.fi
050 5522971 

Artikkeli Taloasema voitti Isännöintiyritys 2019 -palkinnon  julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Tiia Granberg on Isännöitsijä 2019

Ke, 09/18/2019 - 21:00

Isännöitsijä Tiia Granberg Turusta on valittu Isännöitsijä 2019 -kilpailun voittajaksi. Isännöintiliitto palkitsee vuosittain alan ammattilaisia Isännöintipäivillä, jotka tänä vuonna järjestettiin Helsingissä. Palkintojen teemana oli yhteistyö. 

Isännöitsijä Tiia Granberg. Kuva: Vesa-Matti Väärä.

Isännöitsijä 2019 -palkinnon voittajaksi etsittiin esimerkillistä arjen kumppania, joka toimii menestyksekkäästi yhteistyössä kollegoiden, asiakkaiden, verkostojen ja sidosryhmien kanssa. Turkulainen Tiia Granberg aloitti isännöitsijänä 2000-luvun alussa ja vetää nyt isänsä perustamaa Isännöinti Granberg Oy:tä yhdessä siskonsa kanssa. Hänen mielestään hyvässä yhteistyössä kaikki osapuolet ovat samalla puolella pöytää. Se vaatii luottamusta, avoimuutta, tasapuolisuutta ja kumppanin arvostamista. Hankinnoissa Granberg on tarkka yhdenvertaisuudesta eikä nosta ketään toista suurempaan asemaan. 

– Toki helmet nousevat esiin hinta-laatu-suhteellaan ja toiminnallaan, mutta kilpailutilanteissa pitää toimia rehellisesti. Kun kaikilla on yhtä lailla oikeus osallistua yhteistyöverkostoon, homma toimii niin että vastapuolikin arvostaa.  

Granberg on auktorisoitu isännöitsijä. Hänellä on useita luottamustoimia isännöinti- ja kiinteistöalalla, muun muassa Isännöintiliitossa ja Kiinteistöliitossa. Lisäksi Granberg luennoi yhteistyökumppanien tilaisuuksissa. Meriittejä tärkeämpää hänelle on vaikuttaminen ja verkostoituminen.  

– On todella mielenkiintoista, kun mukana on ammattilaisia eri aloilta ja pääsee ensimmäisten joukossa kuulemaan alan muutoksista sekä vaikuttamaan. Olen saanut myös hyviä kontakteja kollegoihin ympäri Suomen. Voin soittaa kelle vain, jos taloyhtiöllä on ongelma, jonka ratkaisuun kaipaan laajempaa näkökulmaa.  

  

Isännöintiliiton palkintojen finalistit valinneen palkintoraadin asiantuntijoina toimivat asiakkuusjohtaja Aki Salo Isännöintiliitosta, toimitusjohtaja Jarno Tuimala Kiinkosta ja yhteysjohtaja Timo Tossavainen Kiinteistöliitosta. Lopulliset voittajat valittiin tänä vuonna ensi kertaa yleisöäänestyksellä. Eniten yleisöääniä saaneet voittajat julkistettiin palkintogaalassa Isännöintipäivillä Helsingissä 18.9.2019. 

Isännöintiliitto palkitsee vuosittain alalla ansioituneita isännöintiyrityksiä, isännöitsijöitä ja isännöintitekoja, sekä tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös isännöinnin palveluverkostoon kuuluvia yrityksiä. Isännöintiliiton 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi esiin on haluttu nostaa yhteistyökykyisiä isännöinnin osaajia ja hyvää yhteistyötä edistäviä isännöinnin toimintatapoja.

Isännöitsijä 2019 –palkinnon voittajaksi etsittiin tänä vuonna esimerkillistä arjen kumppania, joka toimii menestyksekkäästi yhteistyössä kollegoiden, asiakkaiden, verkostojen ja sidosryhmien kanssa.  

  

Lisätiedot:  

Isännöitsijä Tiia Granberg
Isännöinti Granberg Oy 
tiia.granberg@isannointigranberg.fi
040 531 4800 

Viestinnän tuottaja Meri Siippainen
Isännöintiliitto
meri.siippainen@isannointiliitto.fi
050 5522971

Kuva: Isännöitsijä Tiia Granberg. Kuva: Vesa-Matti Väärä. 

  

 

Artikkeli Tiia Granberg on Isännöitsijä 2019 julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Kotitalo-media hakee sisällöntuottajaa

Pe, 09/13/2019 - 15:56

Kotitalo-media tarjoaa inspiroivia, laadukkaita ja hyödyllisiä sisältöjä taloyhtiöasumisesta palkitussa Kotitalo-lehdessä, Suomen hienoimmassa taloyhtiömaailman ajankohtaismediassa kotitalolehti.fi:ssa ja muissa digitaalisissa viestintäpalveluissamme. Isännöintiliitossa teemme työtä, jolla on merkitystä 2,7 miljoonan taloyhtiössä asuvan suomalaisen arkeen. Jaamme asiantuntemustamme Kotitalo-median kautta isännöinnin asiakkaille ja muille taloyhtiöasumisesta kiinnostuneille.

Haemme osaavaan ja iloiseen tiimiimme reipasta

sisällöntuottajaa

Haluatko tuottaa laadukkaita ja vaikuttavia asumisen sisältöjä palkittuun asumisen mediaan? Naputteleeko sormesi nopsaan timanttista tekstiä niin printtiin kuin verkkoon? Innostutko haasteesta kirjoittaa ymmärrettävästi joskus vaikeistakin aiheista? Tartutko reippaasti toimeen?

Nyt tarvitsemme Kotitalo-median mahtavien sisältöjen tuotantoon lisäkäsiparia! Haemme uutismaiseen rytmiin tottunutta sisällöntuottajaa, jolla on

 • kokemusta ja osaamista monenlaisten printti- ja digitaalisten sisältöjen kirjoittamisesta ja editoimisesta
 • taitoa kirjoittaa kiinnostavasti ja ymmärrettävästi niin asumisen arkisista aiheista kuin esimerkiksi talouden luvuista
 • kielioppi, faktojen tarkastaminen ja hakukoneoptimoitu tekstin tuottaminen hallussa
 • ymmärrystä siitä, miten printtisisältöjä muokataan verkkoympäristöön sopiviksi ja päinvastoin
 • kyky luoda houkuttelevia ja tarinallisia verkkosisältöjä ja -otsikoita
 • visuaalista silmää juttujen kuvittamiseksi verkossa
 • kokemusta ja näkemystä sosiaalisen median hyödyntämisestä
 • reipasta ja iloista asennetta.

Kokemus kiinteistöalan ja asumisen aiheista sekä uutismaisesta, nopeatempoisesta sisällöntuotannosta ovat isoja plussia.

Työskentelet osaavassa ja hauskassa Kotitalo-median tiimissä toimistollamme Helsingin Kampissa. Työ on vakituinen. Meillä Isännöintiliitossa on kilpailukykyinen palkkaus ja hyvät henkilöstöedut.

Aloitamme sopivien henkilöiden kanssa haastattelut jo ennen hakuajan päättymistä. Lähetäthän vapaamuotoisen hakemuksesi ja CV:si marianne@isannointiliitto.fi kuitenkin viimeistään 30.9.2019.

Lisätietoja tehtävästä antaa yksikönjohtaja Marianne Falck-Hvilstafeldt p. 0400 608 920, marianne@isannointiliitto.fi ja Kotitalo-median päätoimittaja Maria Mäkinen p. 044 9743 578, maria.makinen@isannointiliitto.fi. Parhaiten tavoitat Mariannen maanantaina 16.9. klo 15-17, perjantaina 20.9. klo 9-10 ja 14-15 ja maanantaina 23.9. klo 15.30-17. Marian tavoitat varmimmin torstaina 19.9. klo 10-11, maanantaina 23.9. klo 12-13 ja perjantaina 27.9. klo 13-14.

Artikkeli Kotitalo-media hakee sisällöntuottajaa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Isännöintiliiton uusi toimitusjohtaja ei pelkää kuohuntaa

Pe, 09/06/2019 - 08:12

Isännöintiliiton uusi toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva aloitti työssään maanantaina 2.9. Mediassa esillä ollut isännöintialan myllerrys ei häntä pelota. 

Isännöintiliitto on koko isännöintialan yritykset ja yhdistykset yhdistävä liitto. Koro-Kanervan tavoitteena on liiton kehittäminen entistä paremmin jäseniä palvelevaksi alan ykkösvaikuttajaksi.

– Ala voi parhaimmillaan muuttaa koko asumisen ja kiinteistökehittämisen kenttää, mutta vain jos se on ammattitaitoista, kunniallista ja pyrkii aidosti edistämään asiakkaan etua. Siinä Isännöintiliitolla on iso rooli, joka vahvistuu entisestään vaikuttamisessa, kouluttamisessa ja jäsenpalveluissa. Haluan toimitusjohtajana vaikuttaa siihen, että isännöinnin työn arvostus kasvaa. Vanhat uskomukset hyväveliverkostoista pitää romuttaa, Koro-Kanerva sanoo.

Isännöintialaa haastavat muun muassa asiakkaiden vaatimusten kasvu, alueiden eriarvoistuminen ja jatkuva uusien osaajien tarve. Haasteet ratkaistaan kattavalla ja vahvalla Isännöintiliitolla sekä entistä tiiviimmällä ja uudenlaisella yhteistyöllä alan muiden järjestöjen ja alan yritysten kanssa.

– Mitä laajempaa sidosryhmäyhteistyötä järjestötasolla tehdään, sitä paremmin kiinteistöalan yhteisiä tavoitteita saavutetaan. Yhteistyössä avoimuus on tärkeää. Olemme siis jatkossa entistä enemmän esillä, kerromme toiminnastamme avoimesti ja otamme kantaa julkisesti, Koro-Kanerva linjaa.

Yhteistyö on myös liiton 15-vuotisjuhlavuoden teema. Se näkyy muun muassa tapahtumissa.

– Yksi liiton hienoimpia tapahtumia on Isännöintipäivät, joita vietetään syyskuun puolivälissä Helsingissä. Siellä on toinen toistaan kiinnostavampia puhujia sekä jäseniä ja yhteistyökumppaneita ympäri Suomea. Odotan paljon hyviä kohtaamisia, Koro-Kanerva sanoo.

Isännöintiliitto perustettiin vuonna 2004, kun kolme toimialan järjestöä yhdistyivät. Liiton tehtävä on edustaa koko alaa, isoista pieniin toimijoihin ja tehdä sitä valtakunnallisesti. Isännöintiliittoon kuuluu yli 550 jäsenyritystä ja 23 yhdistystä, joiden kautta liittoon kuuluu yli 2/3 Suomen isännöinnistä.

Lisätietoja:

Mia Koro-Kanerva
toimitusjohtaja, Isännöintiliitto
050 303 1615
mia.koro-kanerva@isannointiliitto.fi

Artikkeli Isännöintiliiton uusi toimitusjohtaja ei pelkää kuohuntaa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Osakehuoneistorekisteriin siirtymistä voi odotella rauhassa

To, 09/05/2019 - 17:00

Isännöintipalvelujen piirissä olevat taloyhtiöt voivat odotella rauhassa siirtymistä osakehuoneistorekisteriin. Käytännössä siirto tapahtunee vuoden 2020 lopussa.

Pienet omatoimitaloyhtiöt voivat siirtää osakeluettelonsa osakehuoneistorekisteriin jatkossa aiempaa helpommin, kun siirtoa varten tehty uusi sähköinen palvelu otetaan lokakuussa käyttöön. Siirtopalvelu löytyy osakehuoneistorekisteri.fi-sivuston kautta.

Isännöintipalveluiden piirissä olevat taloyhtiöt voivat rauhassa odotella. Työkalut siirtoon ovat käytössä näillä näkymin vuoden 2020 loppupuolella. Vastuu osakehuoneistorekisteriin siirtymisestä on taloyhtiöllä, mutta käytännön siirtotyön hoitaa isännöintiyritys.

Rekisterissä jo yli 800 taloyhtiötä

Ennen vuotta 2019 perustetut taloyhtiöt ovat tähän mennessä voineet siirtää osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään vain toimittamalla tiedot Maanmittauslaitoksen asiakaspalveluun paperisella lomakkeella. Vaikka siirron tekeminen ilman sähköistä palvelua on ollut hankalaa, rekisterissä on jo nyt kourallinen myös vanhempia taloyhtiöitä.

Sen sijaan uusia, tänä vuonna perustettuja taloyhtiöitä on osakehuoneistorekisterissä on jo yli 800. Nämä taloyhtiöt ovat perustettu suoraan paperittomaan aikaa, toisin sanoen niille ei koskaan paineta osakekirjoja, vaan omistusoikeus näkyy merkintänä osakehuoneistorekisterissä.

Maanmittauslaitoksen ylläpitämään sähköiseen huoneistotietojärjestelmään kootaan vähitellen tiedot taloyhtiöistä, osakehuoneistoista ja niiden omistajista ja panttauksista. Tietojen siirto on maksutonta, kun se tehdään vuoden 2022 loppuun mennessä. Siirron jälkeen vastuu osakeluettelon ylläpidosta siirtyy Maanmittauslaitokselle, ja taloyhtiöt ja isännöitsijät saavat osakastiedot suoraan huoneistotietojärjestelmästä.

Lue lisää Kotitalo-lehdestä

 

Artikkeli Osakehuoneistorekisteriin siirtymistä voi odotella rauhassa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Tee messupäivästä mukava ja hyödyllinen

Ti, 09/03/2019 - 14:31

Isännöintipäivien näyttely on hyvä tilaisuus hakea uutta; onko jotain mitä voisit tehdä paremmin tai oppia ymmärtämään esimerkiksi uusia toimintatapoja? Alla olevilla vinkeillä teet messupäivistäsi mukavat ja hyödylliset.

Isännöitsijän vinkit näyttelypäiviin
 • Sovi, kuka omasta porukastasi kiertää mitäkin osastoja tai aihealueita. Näin ehdit paneutua niihin pitempään, ja omaan yritykseen saadaan enemmän osaamista messuilta.
 • Pyri tutustumaan ihmisiin. Tuttu kontaktihenkilö helpottaa asioiden hoitamista arjessa myöhemmin. ”Moi, kuka olet?” toimii hyvin.
 • Älä laadi itsellesi liian tiukkaa aikataulua näyttelyä varten, jotta aikaa jää myös spontaaneille kohtaamisille.
 • Jaa vinkkejä hyödyllisistä osastoista kollegoiden kesken.
 • Älä pelkää astua osastoille tutustumaan. Näytteilleasettajat eivät loukkaannu, vaikka et juuri nyt tarvitsisi heidän palvelujaan.
 • Skannauta nimikylttisi koodi kun vierailet osastolla ja pyydä lisätietoa sähköpostiisi. Jälkeenpäin voi olla vaikea muistaa kaikkia keskusteluja.
 • Muista juoda vettä välillä.
 • Ota mukavat kengät tai varakengät.

Isännöintialan päätapahtuma Isännöintipäivät järjestetään tänä vuonna 17.-19.9. Helsingissä. Isännöintipäivien näyttely on Hartwall-arenalla tiistaina 17.9. kello 17-20 ja keskiviikkona 18.9. kello 9-16.

Isännöintipäivien näyttely

 

Artikkeli Tee messupäivästä mukava ja hyödyllinen julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Näin järjestyssäännöt päivitetään tähän päivään

Ti, 09/03/2019 - 13:03

Jos taloyhtiössä havahdutaan siihen, että järjestyssäännöt ovat aikansa eläneet, ne kannattaa päivittää. Vanhoissa järjestyssäännöissä voi olla pilkuntarkkoja ohjeita esimerkiksi tuuletusparvekkeiden käytöstä pyhäpäivinä. Tietyt raamit ovatkin paikallaan arjen sujumiseksi, mutta hallituksen kannattaa pohtia, mitä kaikkea voidaan ohjata ja kieltää.

Muista nämä järjestyssääntöjä päivittäessä
 • Osallistaminen: asukaskysely tai keskustelu esimerkiksi taloyhtiön Facebook-ryhmässä on kätevä tapa kartoittaa osakkaiden ja asukkaiden näkemyksiä.
 • Normaalia elämää ei voi kieltää: Sääntöjä laadittaessa täytyy muistaa, että normaali elämä on taloyhtiössä aina sallittua, ja esimerkiksi yöllisiä suihkuja tai vieraiden kutsumista ei voi estää.
 • Laki ajaa järjestyssääntöjen ohi: Yksi perinteinen kiista on myös parvekegrillaus, jota laki ei kiellä. Grillaus kuuluu tavanomaiseen elämään, ja järjestyssääntöihin kirjattu totaalinen grillauskielto onkin lähinnä taloyhtiön suositus.

Jotta osakkaat ja asukkaat oikeasti sitoutuvat talon tapoihin, niistä kannattaa keskustella ja päättää yhtiökokouksessa. Uusien järjestyssääntöjen hyväksymiseen riittää enemmistöpäätös. Jos hallitus linjaa sääntöjä keskenään, ne eivät välttämättä tunnu yhteisiltä.

Lue lisää vinkkejä Kotitalosta: Näin tehdään taloyhtiölle hyvät järjestyssäännöt

Artikkeli Näin järjestyssäännöt päivitetään tähän päivään julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Kilpailulaki kannattaa muistaa tapaamisissa 

Ma, 08/26/2019 - 15:10

Isännöintiliitto haluaa muistuttaa jäseniään kilpailulain asettamista rajoituksista tilanteissa, joissa isännöintialan eri yritykset kohtaavat. Erityisesti alan isojen yritysten tulee välttää sellaisia yhteenliittymiä, joissa sovitaan yhteisistä menettelytavoista, jotka voisivat rajoittaa ja vääristää kilpailua.

– Yritysten väliset keskustelut ja yhteistyö tulee pitää kaukana hinnoittelusta, kannattavuuskeskustelusta, yritysstrategiasta tai kilpailua rajoittavista yhteisistä kehityshankkeista, Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Toivo Korhonen muistuttaa.  

Kilpailulaki on taas noussut myös julkiseen keskusteluun, kun korkein hallinto-oikeus määräsi Leipuriliiton maksamaan sakkoja vakavasta kilpailurikkomuksesta. KHO:n viikon takainen päätös on viimeinen niitti pitkälle prosessille, joka alkoi Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) alettua tutkia Leipuriliiton hinnoitteluun liittyvää viestintää jäsenilleen. Myös Isännöintiliitto on ollut KKV:n tutkinnan alla, mutta toistaiseksi KKV ei ole kertonut tutkinnan tuloksista.

Laajuus antaa suojaa 

Isännöintiliitto on koko alaa yhdistävä ja edustava kattojärjestö, jonka tehtävä on vastata kaikenlaisten jäsenten palvelutarpeisiin ja kehittää ja auttaa asioissa, joita yritykset yksin eivät pysty ratkomaan, kuten alan edunvalvonnassa ja tutkimustyössä. Kilpailulainsäädännön näkökulmasta on hyvä, että liitto edustaa monipuolisesti isännöintikenttää ja että liitossa tehdään työtä koko alan toimintaedellytysten hyväksi.

Mitä laajempi liitto on, sitä uskottavampi ja luotettavampi se on myös alan asiantuntijana. Isännöintiliiton tapahtumissa, työryhmissä ja keskustelukanavissa huolehditaan, että keskustelu ei liiku kilpailulain rajoittamissa aihepiireissä. Tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan yhteistyötä kaikkien alan toimijoiden kesken. Asuminen muuttuu, kun kaupungistuminen voimistuu ja asukkaat ikääntyvät. Odotukset isännöintiä ja palvelutasoa kohtaan kasvavat.

– Isännöintialassa riittää kehitettävää. Esimerkiksi alan arvostus, osaaminen ja osaajien saatavuus sekä alan ammattilaisten jaksaminen ovat teemoja, joissa Isännöintiliitto auttaa jäseniään, puheenjohtaja Toivo Korhonen toteaa.

Jäsenohje kilpailulaista

Isännöintiliitto perustettiin vuonna 2004, kun kolme toimialan järjestöä yhdistyivät. Tavoitteena oli silloin ja on myös jatkossa säilyttää yhtenäinen, hyvin alan kattava vahva liitto. Isännöintiliitoon kuuluu lähes 600 isännöintiyritystä ja 23 yhdistystä. Jäsenten kautta Isännöintiliiton piirissä on yhteensä noin 4000 alan ammattilaista, mikä kattaa noin 4/5 toimialalla työskentelevistä.

Lisätiedot

Toivo Korhonen
Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja
p. 050 362 8425

Artikkeli Kilpailulaki kannattaa muistaa tapaamisissa  julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Asumisen tietosuojatulkinnat julki

Ke, 08/14/2019 - 12:57

Saako rappukäytävän nimitaulussa pitää esillä asukkaiden sukunimiä? Tähän ja moneen muuhun taloyhtiön tietosuojaa koskevaan kysymykseen löytyy nyt viranomaisen linjaus. Tietosuojavaltuutettu julkaisi vihdoin lupaamansa ohjeistuksen henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä.

– Ohjeistus noudattaa iloksemme Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton aiemmin, jo talvella 2018, luomia gdpr-tulkintoja, sanoo lakiasiantuntija Jaana Sallmén.

Ohjeistus noudattaa iloksemme Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton aiemmin, jo talvella 2018, luomia gdpr-tulkintoja, sanoo lakiasiantuntija Jaana Sallmén.

Ohjeistukseen on koottu vastauksia tyypillisimpiin taloyhtiön tietosuojaa koskeviin kysymyksiin. Tietosuojavaltuutettu kertoo sivullaan esimerkiksi, mitä taloyhtiön pitää huomioida, jos yhtiöön on asennettu tallentava valvontakamera. Ohjeessa vastataan myös kysymykseen siitä, saako rappukäytävässä pitää asukkaiden sukunimet sisältävää nimitaulua. Aihe nousi esiin mediassa keväällä 2018, kun Helsingin Sanomat julkaisi jutun otsikolla “Isännöintitoimistot ovat keksineet keinon hyödyntää uutta tietosuoja-asetusta: taloyhtiöiltä pyydetään maksua henkilötietojen ylläpidosta”.

– Läpimenneet tulkinnat ovat hyvä esimerkki Isännöintiliiton tekemästä aktiivisesta vaikuttamistyöstä, sanoo Sallmén.

Tutustu ohjeistukseen henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä tietosuoja.fi:ssä.

 

Uutishuoneeseen

 

Artikkeli Asumisen tietosuojatulkinnat julki julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto

Asumisen taidot monella hukassa – voi aiheuttaa jopa vaaratilanteita

Ti, 07/23/2019 - 15:02

Jotta taloyhtiöasuminen on mukavaa, sujuvaa ja turvallista, tarvitsevat asukkaat asumisen taitoja. Uusavuttomuus voi johtaa pieniin harmeihin, riitoihin, rahanmenoon tai jopa vakaviin vaaratilanteisiin.

Isännöitsijöille uusavuttomuus on tuttua. He ovat neuvoneet mm. sähkösopimuksen tekemisessä, kun vasta taloon muuttanut asukas on soittanut ja ihmetellyt, mikseivät sähköt toimi uudessa kodissa. Myös taloyhtiön toiminnasta on kerrottu, kun osakas on soittanut ja ihmetellyt saamaansa vastikelaskua. Miksi täytyy maksaa, kun omistaa asunnon?

Tapaukset kertovat siitä, että taloyhtiössä asumisen arkiasiat ovat osalle varsin vieraita. Eikä uusavuttomuus ole vain nuorten vaiva, vaikka näin usein ajatellaankin. Yhtä lailla taloyhtiön arki voi olla vieras ensiasunnon ostajille, ikäihmisille ja heille, jotka muuttavat osakehuoneistoon omakotitalosta. Maahanmuuttajillekin suomalaisten taloyhtiöiden pelisäännöt ovat luonnollisesti haasteellisia.

Arkisilla virheillä, asunnon huoltotöiden laiminlyönnillä tai muilla erheillä asukas voi pahimmillaan saada aikaan esimerkiksi vesivahingon tai tulipalon. Taloyhtiöissä kannattaakin panostaa monikieliseen viestintään sekä selkeisiin ohjeisiin myös perusasioissa.

Taloyhtiössä asuvalla pitää aina olla kotivakuutus. Se korvaa omaa omaisuutta onnettomuuden sattuessa, mutta mikä tärkeämpää, vakuutus korvaa myös naapureille aiheutuneita menetyksiä. Ilman kotivakuutusta maksettavaksi voi tulla suurikin lasku.

Näin vältät vahingot
 • Tutustu asuntoon ja sen laitteisiin. Ota selvää, miten esimerkiksi ilmanvaihtoa tai kylmälaitteita tulee huoltaa ja hoitaa.
 • Hanki palovaroitin ja testaa sen toiminta säännöllisesti. Muista vaihtaa paristot.
 • Ota laaja kotivakuutus, joka kattaa mahdolliset vahingot.
 • Tutustu taloyhtiön järjestyssääntöihin ja noudata esimerkiksi hiljaisuutta, yhteisten tilojen sääntöjä sekä yhteisten välineiden, kuten pyykinpesukoneiden, käyttöohjeita.
 • Muista, ettet asu talossa yksin. Jos pidät juhlat tai remontoit, ilmoita siitä naapureille esimerkiksi rappukäytävän ilmoitustaululla, jotta he voivat varautua tilapäiseen meluun.
 • Jos et tiedä tai osaa jotain, kysy apua. Tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Lue koko juttu Kotitalo-lehdestä.

Uutishuoneeseen

Artikkeli Asumisen taidot monella hukassa – voi aiheuttaa jopa vaaratilanteita julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kategoriat: Isännöintiliitto